Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Γρ. Τάσιος: Πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests το τρίπτυχο που θα «ανοίξει» τον τουρισμό

 

Στο τρίπτυχο που θα «ανοίξει» τον τουρισμό και θα ξαναβάλει τη χώρα στους προορισμούς του φετινού καλοκαιριού, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο RealFm της Θεσσαλονίκης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR tests covid και rapid tests για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μας δώσουν τη δυνατότητα να υποδεχθούμε πολύ κόσμο. Το δύσκολο είναι να κρατήσουμε το «πράσινο χρώμα» της Ελλάδας στο χάρτη της Ευρώπης και φυσικά, να είμαστε όλοι υγιείς. Αν έχουμε μια σεζόν για τέσσερις μήνες, αρχής γενομένης όπως όλα δείχνουν στις αρχές Ιουνίου και πετύχουμε το 50% του τζίρου του 2019, τότε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι» τόνισε ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη για τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία.

«Οι διακρατικές συμφωνίες είναι το κλειδί, π.χ. με Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία κ.ά. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε αφίξεις προς το Πάσχα των Καθολικών, ευελπιστούμε να δούμε τους πρώτους τουρίστες αρχές Μαΐου που συμπίπτει με το Πάσχα των Ορθοδόξων, αρκεί βέβαια να προχωρήσουν ταχύτερα οι εμβολιασμοί. Η χώρα πρέπει να ανοίξει, το θέλουμε όλοι και το έχουμε όλοι ανάγκη, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Δείχνουμε το δρόμο όλοι ενωμένοι στον κλάδο, μαζί με την Πολιτεία ότι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media