Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Γρηγόρης Τάσιος: Στη Χαλκιδική το οδικό δίκτυο είναι του 1973

 

«O νομός Χαλκιδικής παραμένει ίδιος και απαράλλακτος, για τουλάχιστον 20 χρόνια. Πώς θα μετακινηθεί ο τουρίστας, όταν έχουμε υποδομές του ’73, όσον αφορά το οδικό δίκτυο;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η φετινή σεζόν για το νομό Χαλκιδικής, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος, δείχνει μείωση της τάξεως του 10%, σ’ ότι αφορά τις διανυκτερεύσεις, ενώ σε κάποιες κατηγορίες ξενοδοχείων μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.

«Έχει επηρεάσει πάρα πολύ η βραχυχρόνια μίσθωση, κυρίως στα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα, με 6.100 ακίνητα στο νομό, ο κόσμος μεταφέρθηκε, κυρίως ο οδικός τουρίστας, προς αυτά τα καταλύματα», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ και σημειώνει ότι σχεδόν όλα θα κλείσουν 10 Οκτωβρίου, ελάχιστα ξενοδοχεία, γύρω στα 15, θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, κυρίως 4 και 5 αστέρων.

Πρώτη σε αριθμό αφίξεων είναι συνολικά οι τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες, που φέτος θα φτάσουν τις 400.000 – 500.000 αφίξεις, με αύξηση να παρατηρείται από τη Ρουμανία, ενώ μείωση από Σερβία και Σκόπια.

«Είναι μηδενική η ελληνική αγορά στα ξενοδοχεία, δεν είναι ούτε 3%. Υπάρχει ζήτηση μόνο για τον Αύγουστο, η οποία είναι περιορισμένη για 15 – 20 ημέρες. Και από 10 μέρες διαμονή κατά μέσο όρο, πήγαμε στις 5 και στις τρεις», λέει ο κ. Τάσιος αποδίδοντας το γεγονός, πέρα της οικονομικής ύφεσης, και της πληθώρας σπιτιών που έχει ο νομός.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τάσιου στο ethnos.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media