Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Γρηγόρης Τάσιος: Τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα φτάσουν ούτε στα 3 δισ.

 

«Όταν συζητήσαμε το Μάιο αρκετοί έλεγαν ότι μπορεί να φτάσουμε τα 5 δισ. από τα 18 δισ. που ήταν το σύνολο εσόδων το 2019. Τώρα δεν θα φτάσουμε ούτε στα 3 δισ. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση με τα δεδομένα που έχω από Ιούλιο και Αύγουστο και με αυτά που φαίνονται για το Σεπτέμβριο. Διότι και τα συνεχούς λειτουργίας είναι με πολύ μικρές πληρότητες, σχεδόν ούτε διψήφιες και με αρκετά ξενοδοχεία ακόμα κλειστά και δεν υπάρχει ουσιαστικά οικονομική δραστηριότητα, με την έννοια του τουρισμού. Δηλαδή συνέδρια, εκθέσεις, επαγγελματικά ταξίδια, όλα αυτά που καλύπτει η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, δεν θα υπάρχουν για το επόμενο διάστημα – τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο – με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε σήμερα».

Τα παραπάνω ανέφερε χθες (27/08) μιλώντας στον Realfm 97.8, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ότι:

– Σε ότι αφορά την πληρότητα, το Σεπτέμβριο στα 5.500 ξενοδοχεία, από τα οποία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν και άλλα να κλείνουν, είμαστε περίπου στο 35%. Αναμένουμε αγορές όπως τη Βρετανία και τη Γερμανία να δώσουν κάτι παραπάνω, είναι και λίγο πιο χαμηλές οι τιμές, αλλά όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

– Ο προβληματισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος και για τη σεζόν covid ’21, όπως την αποκαλώ. Γιατί αναρωτιέμαι θα μείνουν τα δίκτυα διανομής πωλήσεων τα ίδια, θα αντέξουν οι αεροπορικές εταιρείες, τι θα γίνει με τους tour operators; Ούτε τη χειμερινή περίοδο δεν θα υπάρξει τζίρος.

– Πολύ δύσκολα θα μπορέσουν τα ξενοδοχεία να αντέξουν γι’ αυτό και χρειάζονται μέτρα στήριξης, ουσιαστικά επιβίωσης, για να μπορέσουμε οι εποχικοί να φτάσουμε στην επόμενη σεζόν. Οι αντοχές θα μετρηθούν, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με έναν αόρατο κίνδυνο. Και τα ζητήματα που έχουμε με την Τουρκία παίζουν το ρόλο τους άρα είμαστε σε έναν δύσκολο δρόμο.

 

Πηγή: www.real.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media