Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γρηγόρης Τάσιος: Ευχαριστημένοι αν το 2020 έχουμε τα αποτελέσματα του 2019 ή έστω μικρή μείωση

Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αν το 2020 έχουμε τα αποτελέσματα του 2019 ή έστω μικρή μείωση, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Τάσιου

1. «Αν το 2020 έχουμε τα αποτελέσματα του 2019, ή έστω μία μικρή μείωση, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι… Εάν μειωθούν οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2020, αυτό θα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την έλλειψη αεροπορικών θέσεων».

2. «Ως ένα σημείο θα κλείσει η ψαλίδα που δημιουργήθηκε με την πτώχευση του Thomas Cook. Δεν είναι εφικτό να καλυφθεί 100% το κενό, καθώς δεν επαρκούν οι αεροπορικές θέσεις. Στην αγορά μπήκαν δυναμικά η Jet 2 Holidays, η Tui, η Easy Jet Holidays. Και πάλι όμως ο στόλος των αεροσκαφών τους δεν επαρκεί έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2020 να καλυφθεί ολοκληρωτικά το πρόγραμμα του Thomas Cook στην Ελλάδα. Eίναι  βέβαιο ότι θα υπάρξει μείωση από την αγγλική αγορά, ακόμη και αν οι ρυθμοί κρατήσεων είναι ικανοποιητικοί».

RevitUp – Digital & Revenue Management

3. «Δεν κλείνουν οι Γερμανοί με τους ρυθμούς που γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι ή πρόπερσι. Φοβήθηκαν την πτώχευση του Thomas Cook. Και καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η λιανική πώληση, παραμένουν επιφυλακτικοί. Εάν προχωρήσει η εξαγορά των Öger Reisen και Bucher Reisen από την Anex Tour (τουρκικών συμφερόντων) και εφόσον 106 από τα 126 γερμανικά τουριστικά γραφεία του Thomas Cook θα μεταφερθούν στην Galeria Karstadt Kaufhof, όπως ανακοινώθηκε, θα βελτιωθούν τα πράγματα. Θα υπάρχει όμως και πάλι ανεπάρκεια αεροπορικών θέσεων».

4. «Βλέπουμε το υπουργείο οικονομικών να μην ενστερνίζεται την άποψή μας να μη φορολογηθούμε για τα ποσά εκείνα που δεν εισπράξαμε το 2019 από τον Thomas Cook… Μας υποστηρίζει το Υπουργείο Τουρισμού, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αναρμόδιο και δεν δύναται να πάρει τέτοιες αποφάσεις, αφού η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Διαπιστώνουμε ότι δεν έχει καμία διάθεση το Υπουργείο Οικονομικών να ικανοποιήσει το αίτημά μας, παρόλο που υπάρχει δεδικασμένο. Αναμένουμε λοιπόν τη σχετική εγκύκλιο από την ΑΑΔΕ που θα ανταποκρίνεται στο αίτημά μας. Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπω ότι οι ξενοδόχοι θα αναγκαστούν να στραφούν δικαστικά».

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τάσιου στο dimokratiki.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media