Κυριακή 31 Μαϊου 2020

Γρηγόρης Τάσιος: «Η Booking βάζει όρους που δεν μπορούν να είναι πια ανεκτοί»

 

«Η φετινή χρονιά τρέχει ήδη με πτώση 10% – 15% στις διανυκτερεύσεις ανάλογα τις περιοχές, υπονομεύοντας έτσι το φετινό αποτέλεσμα στα έσοδα, παρά τις θετικές ενδείξεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στις πληρότητες», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε ότι ήδη οι προσφερόμενες τιμές και τα συμβόλαια με τους tour operators είναι κατά 20% χαμηλότερα από το 2018.

Την ίδια στιγμή, η μέγγενη της βιωσιμότητας πιέζει ακόμη περισσότερο την ξενοδοχειακή επιχείρηση, απόρροια των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και της υφιστάμενης κατάστασης στο τραπεζικό σύστημα που δεν ευνοεί εξορθολογισμό των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις.

«Η Booking βάζει όρους που δεν μπορούν να είναι πια ανεκτοί. Ειδικά στον τρόπο πώλησης τιμολογιακά των ξενοδοχείων. Δεν μπορεί η προμήθεια που παίρνει η Booking από τα ξενοδοχεία να μην είναι επί της καθαρής τιμής», σημειώνει με νόημα ο κ. Τάσιος και αναφέρει ότι η ΠΟΞ θα διεκδικήσει εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης στο σκέλος της προμήθειας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media