Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Γρηγόρης Τάσιος: Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική

 

Την άμεση και όσο το δυνατόν ταχύτατη αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ζητά σε χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Διευκρινίζει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υπογράμμισε πως «οι ξενοδοχειακές κτιριακές υποδομές της Χαλκιδικής άντεξαν, διότι είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους τουρίστες».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για «αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό».

Ο κ. Τάσιος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ για να αναβαθμιστούν οι φθίνουσες υποδομές αρκετών τουριστικών περιοχών της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική – που χρήζουν όπως είπε «άμεσων παρεμβάσεων, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους».

Επιπλέον, ο κ. Τάσιος αργά χθες βράδυ ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω κείμενο:

«Η Χαλκιδική μας δοκιμάστηκε. Τα άνευ προηγουμένου φυσικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό το βράδυ της Τετάρτης άφησαν πίσω τους επτά τραγικές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους οικείους των εκλιπόντων. Δυστυχώς ο άνθρωπος παραμένει μικρός μπροστά στη δύναμη της φύσης.

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή η αντίδραση των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, ήταν άμεση και αποτελεσματική. Πολιτεία, αυτοδιοίκηση, αλλά και τουριστικοί φορείς έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, δίνοντας από την πρώτη στιγμή το «παρών» δίπλα στους πληγέντες.

Η άμεση δε έλευση κυβερνητικού κλιμακίου στη Χαλκιδική έδωσε ένα ιδιαίτερα θετικό στίγμα για τις κινήσεις της επόμενης μέρας.

Οι ζημίες είναι μεγάλες, ενώ η ηλεκτροδότηση δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί. Εργαζόμαστε όλοι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, με τρόπο συντονισμένο, συνεργατικό και στοχευμένο.

Οι τουρίστες, παρά το αρχικό σοκ, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Χαλκιδική, επιλέγοντας, στην πλειονότητά τους να παραμείνουν στο νομό και να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Οι επαγγελματίες που επλήγησαν κινήθηκαν με ταχύτητα για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση στις δικές τους υποδομές, καθώς η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη Χαλκιδική μάλιστα βρέθηκε και ο νέος υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση της κατάστασης και άμεση διαχείριση των πιθανών τουριστικών συνεπειών.

Οι προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζονται. Η Χαλκιδική μας θα ανακάμψει και το καλοκαίρι θα επιστρέψει».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram