Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Grand Hyatt: Φωτογραφική «ξενάγηση» και ιστορική αναδρομή του ξενοδοχείου που θα επεκταθεί κατά 200 δωμάτια

Κατά 200 δωμάτια θα αυξηθεί η δυναμικότητα του Grand Hyatt Athens της λεωφόρου Συγγρού 115 (δείτε ΕΔΩ τι γράψαμε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου).

Η αμερικανική εταιρεία Hines, η ιδιοκτήτρια του Grand Hyatt Athens, εξαγόρασε έναντι ποσού 20,05 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου από την Εθνική Leasing το διπλανό κτήριο του Grand Hyatt, στο οποίο στεγαζόταν ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity (στη φωτογραφία αριστερά στο Grand Hyatt).

Η διοίκηση της Hines σχεδιάζει να μετατρέψει το πρώην Odeon Starcity σε ξενοδοχείο 200 δωματίων, το οποίο θα ενωθεί με το Grand Hyatt, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη δυναμικότητα του σε περισσότερα από 500 δωμάτια και σουίτες από 309 (271 δωμάτια και 38 σουίτες) που διαθέτει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, το Grand Hyatt Athens διαθέτει rooftop εστιατόριο με απεριόριστη θέα προς την Ακρόπολη και το Φαληρικό όρμο, επτά αίθουσες δεξιώσεων και συνεδρίων για συνολικά 1.000 άτομα, rooftop εξωτερική πισίνα, wellness center με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, sauna και hammam, fitness center που λειτουργεί όλο το 24ωρο κ.ά.

Μετά την επέκταση το Grand Hyatt θα πλησιάσει πολύ κοντά σε δυναμικότητα το γειτονικό του Athenaeum InterContinental (λεωφόρος Συγγρού 89 – 93), το οποίο είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην Αττική με 553 δωμάτια και σουίτες.

Επιπλέον, θα διαθέτει σχεδόν ίδια δυναμικότητα με τα δύο επόμενα (μετά το InterContinental), μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας (President Hotel: 516 δωμάτια, Hilton 506 δωμάτια και σουίτες).

Το πρώην Odeon, που αποτελείται από επτά υπόγεια επίπεδα (χώροι στάθμευσης), ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.905 τ.μ., υπόγειων χώρων 12.767 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 2.639 τ.μ.

Το ξενοδοχείο, που άνοιξε το 1983 ως Ledra Marriott, υπό τη διαχείρισή του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Marriott International, κατασκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη του Γιώργο Παρασκευαΐδη, Κύπριο επιχειρηματία, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916, ήταν ένας από τους συνιδρυτές της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας J&P ΑΒΑΞ και πέθανε το 2007 σε ηλικία 91 χρονών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το όνομα Ledra δόθηκε από το Γ. Παρασκευαΐδη, καθώς η Λήδρα ήταν αρχαία πόλη – βασίλειο της Κύπρου, στη θέση της σημερινής Λευκωσίας.

To Ledra Marriott όταν άνοιξε το 1983, ήταν τότε το δεύτερο Marriott στην Ευρώπη, μετά από εκείνο του Άμστερνταμ και οι εργαζόμενοι του πάντα έλεγαν ότι ο Γιώργος Παρασκευαΐδης «αγαπούσε το ξενοδοχείο σαν παιδί του».

Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ της οικογένειας Παρασκευαΐδη, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια του κτηρίου από το 1983 μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που εξαγοράστηκε από τη Hines και τη Henderson Park.

Είναι όμως σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια πριν το 2013, ακουγόταν ότι θα είναι δύσκολη η συνέχιση της συνεργασίας Marriott – οικογένειας Παρασκευαΐδη…

Να σημειωθεί ότι το Athens Ledra διέκοψε τη λειτουργία του στις 31/05/2016, λόγω οικονομικών προβλημάτων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του.

Η αμερικανική εταιρεία real estate Hines σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park, εξαγόρασαν τον Ιούνιο του 2017 το (κλειστό τότε) ξενοδοχείο Athens Ledra.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2018, ύστερα από ριζική ανακαίνιση, ως Grand Hyatt, υπό τη διαχείριση του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Φωτογραφίες: www.hyatt.com, www.booking.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media