Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Grand Hyatt Athens: Στα 530 δωμάτια θα φτάσει η δυναμικότητα του στο τέλος του 2021

Τα 530 δωμάτια και σουίτες θα φτάσει η δυναμικότητα του 5άστερου Grand Hyatt Athens, που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 115, καθώς η αμερικανική Hines, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του, εξαγόρασε έναντι ποσού 20,05 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου από την Εθνική Leasing το διπλανό κτήριο του ξενοδοχείου, στο οποίο στεγαζόταν ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity (στη φωτογραφία αριστερά στο Grand Hyatt).

Η διοίκηση της Hines, όπως γράψαμε στις 11 Ιανουαρίου (δείτε ΕΔΩ), σχεδιάζει να μετατρέψει το πρώην Odeon Starcity σε ξενοδοχείο, το οποίο θα ενωθεί με το Grand Hyatt, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη δυναμικότητα του στα 530 δωμάτια και σουίτες από 309 (271 δωμάτια και 38 σουίτες) που διαθέτει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο πισίνες εξωτερικές, δύο εσωτερικές, εστιατόρια, spa κ.ά.

Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η Hines, στο τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

Μετά την επέκταση το Grand Hyatt θα είναι πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο σε δυναμικότητα ξενοδοχείο στην Αττική, μετά από το γειτονικό του Athenaeum InterContinental (λεωφόρος Συγγρού 89 – 93), το οποίο διαθέτει 553 δωμάτια και σουίτες.

Το πρώην Odeon, που αποτελείται από επτά υπόγεια επίπεδα (χώροι στάθμευσης), ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.905 τ.μ. και υπόγειων χώρων 12.767 τ.μ.

Το ξενοδοχείο, που άνοιξε το 1983 ως Ledra Marriott, υπό τη διαχείρισή του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Marriott International, κατασκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη του Γιώργο Παρασκευαΐδη, Κύπριο επιχειρηματία, που ήταν συνιδρυτής της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας J&P ΑΒΑΞ.

To Ledra Marriott όταν άνοιξε το 1983, ήταν τότε το δεύτερο Marriott στην Ευρώπη, μετά από εκείνο του Άμστερνταμ και οι εργαζόμενοι του πάντα έλεγαν ότι ο Γιώργος Παρασκευαΐδης «αγαπούσε το ξενοδοχείο σαν παιδί του».

Όμως μετά το θάνατο του, το 2007 σε ηλικία 91 χρονών, όπως λένε οι εργαζόμενοι του τότε Ledra Marriott «όλα άλλαξαν» και ύστερα από «περιπέτειες» (μετονομασία σε Athens Ledra, διακοπή λειτουργίας το Μάιο του 2016 λόγω οικονομικών προβλημάτων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του και εξαγορά από τη Hines και τη Henderson Park το καλοκαίρι του 2017), επαναλειτούργησε τον Αύγουστο του 2018 ριζικά ανακαινισμένο ως Grand Hyatt, υπό τη διαχείριση της Kokari Limited του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι φέτος το Grand Hyatt αναμένεται να επαναλειτουργήσει την 1η Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media