Δευτέρα 20 Μαϊου 2024

Grand Hotel Palace – Δημιουργία «πράσινων» εκδηλώσεων

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace εισάγει ένα νέο concept και προτρέπει στην υλοποίηση εκδηλώσεων με πράσινους όρους.

«Μια βιώσιμη εκδήλωση είναι αυτή που σχεδιάζεται, οργανώνεται και υλοποιείται με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και αφήνει μια ευεργετική κληρονομιά για την κοινότητα και όλους τους εμπλεκόμενους».

Η νέα αυτή υπηρεσία προτρέπει για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αποτελείται από τέσσερις Πυλώνες:

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Grand Hotel Palace είναι ένα «πράσινο» ξενοδοχείο

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας «πράσινης εκδήλωσης» είναι η επιλογή χώρου που έχει λάβει περιβαλλοντική πιστοποίηση. Το Grand Hotel Palace είναι πιστοποιημένο με:

• Green Key 2022 (από το 2016)

• Βραβεύτηκε στα Greek Hospitality Awards 2021:
«Best Greek Green City Hotel» – Gold Award
«Best Greek Technology Hotel» – Gold Award
«Best Greek City MICE Hotel» – Silver Award

• Συμμετείχε στο πρόγραμμα Zero Waste Future Loading

• Το πρώτο ξενοδοχείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα Cigarette Cycle (ανακύκλωση αποτσίγαρων)

Δημιουργεί «πράσινες» επισιτιστικές επιλογές με ειδικά διαμορφωμένα «πράσινα» μενού βασισμένα σε τοπικά, βιολογικά και εποχιακά προϊόντα, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία μικρότερων τοπικών επιχειρήσεων και φροντίζοντας την εξοικονόμηση τροφοχιλιομέτρων.

Παρέχει τη δυνατότητα εκδηλώσεων στο «The Garden» ένα φυσικό κήπο στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.

Φροντίζει για την ανακύκλωση των υλικών μετά το πέρας της εκδήλωσης (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μπαταρίες), καθώς και για την αξιοποίηση του πλεονάζοντος φαγητού.

Παρέχει μπλοκ σημειώσεων από ανακυκλώσιμο υλικό και οικολογικά στυλό.

Υποστηρίζει «πράσινη» τεχνολογία, η οποία συμβάλει στη σημαντική μείωση χρήσης χαρτιού και ενέργειας μέσα από παροχές όπως το ηλεκτρονικό check in, εικονική περιήγηση 360° μέσω site, ηλεκτρονική εφαρμογή κάτοψης αιθουσών και διάταξης συμμετεχόντων, ατομικό A/C με φίλτρα ενεργού άνθρακα και ψηφιακούς θερμοστάτες στα δωμάτια, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης φωτισμού (KNX) στους συνεδριακούς χώρους, χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, ηλεκτρονική ένδειξη καθαρισμού των δωματίων, καταλόγους εστιατορίων με χρήση QR code, ενημερωτική οθόνη με πληροφορίες στην Υποδοχή κ.ά.

Ενθαρρύνει για «πράσινη» μετακίνηση και προτρέπει για χρήση του Shuttle Bus του ξενοδοχείου και εναλλακτικών μορφών μεταφοράς.

«Στην περίπτωση του Grand Hotel Palace η ενασχόληση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πολιτικής σε αυτή την έκταση προέρχεται από τη φιλοσοφία της διοίκησης όπου επίκεντρο και πρωταρχική θέση κατέχει ο σεβασμός για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία. Αποτελεί ουσιαστικά ένα βασικό πυλώνα της γενικότερης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης», αναφέρει η Νατάσα Παπαναγιώτου – Διευθύντρια Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του ξενοδοχείου.