Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Grand Hotel Palace: Δεύτερος κύκλος ζωής για τα υφάσματα του ξενοδοχείου

Από το Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε η νέα συνεργασία με την εταιρεία TexCycle Greece, η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση υλικών κλωστοϋφαντουργίας, όπως σεντόνια, πετσέτες, ποδιές, στολές εργασίας και άλλα υφασμάτινα είδη, με σκοπό τη συνεισφορά στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων.

Είναι η πρώτη συνεργασία της εταιρείας με τον κλάδο της Φιλοξενίας.

Τα παραπάνω είδη τα οποία δεν είναι κατάλληλα για δωρεά, ανακυκλώνονται, δίνοντας τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το δεύτερο σκέλος της συνεργασίας αφορά στην τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης ρούχων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, προωθώντας έτσι την ανακύκλωση μεταξύ των επισκεπτών και συνεργατών.

H εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή υπολογισμού, Textile Eco Calculator, η οποία δείχνει ποια είναι η οικολογική εξοικονόμηση από την τοποθέτηση των κλωστοϋφαντουργικών ειδών σε κάδους συλλογής.

Μπορείτε να τη δοκιμάσετε ΕΔΩ.

Η παγκόσμια παραγωγή υφασμάτινων προϊόντων εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 20% περίπου της παγκόσμιας ρύπανσης καθαρού νερού, λόγω της βαφής και του φινιρίσματος των προϊόντων και έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, μετά τα οικιακά τρόφιμα και τις μετακινήσεις.

Οι άνθρωποι του Grand Hotel Palace έχουν ως προτεραιότητα τη μέριμνα για το περιβάλλον και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα από δράσεις, συνέργειες και πρωτοβουλίες.

Post Tags
Share Post