Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο του Αράξου

Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκεται στο Σταθμό Υποδοχής του αεροδρομίου του Αράξου, σε χώρο που παραχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο αναπτυξιακό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γι’ αυτό και εντείνουμε τις δράσεις μας. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που φαίνεται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εστιάζοντας στο αεροδρόμιο του Αράξου, όπου -όπως είπε- καταγράφεται ήδη αύξηση της επισκεψιμότητας που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο, αν και η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

«Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τους «θησαυρούς» μας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και ευχαρίστησε τους άμεσους συνεργάτες του για την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, δημιουργώντας σε σύντομο χρόνο το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Αράξου κατά 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες από 75.753 το 2017, ανήλθαν σε 90.710 το 2018.

Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολύγλωσση υποστήριξη, ενώ λειτουργεί ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.