Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Google Maps: Επιλέξτε βιώσιμα καταλύματα από τη νέα οικολογική λειτουργία

Με τη νέα υπηρεσία στο Google Maps που από την προηγούμενη εβδομάδα διατίθεται σταδιακά στην Ελλάδα και σε ακόμη σχεδόν 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την εμφάνιση της πιο σύντομης διαδρομής, οι χάρτες Google θα εμφανίζουν πλέον και εκείνη που είναι η πιο αποδοτική για την εξοικονόμηση καυσίμων, ανεξάρτητα από το αν συμπίπτει και με την ταχύτερη.

Είτε μετακινείστε μέσα στην πόλη σας είτε ταξιδεύετε, η Google μπορεί να σας βοηθήσει με μερικές χρήσιμες συμβουλές να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε μέσω μιας πιο βιώσιμης επιλογής.

 

Επιλέξτε βιώσιμα καταλύματα

Η αναζήτηση Google σας βοηθάει να βρείτε ξενοδοχεία που έχουν δεσμευτεί σε πράσινες πρακτικές. Τα ξενοδοχεία που έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας από ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως το Green Key ή το EarthCheck, θα έχουν σήμα οικολογικής πιστοποίησης δίπλα στο όνομά τους.

Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές που εφαρμόζουν, από τη μείωση των απορριμμάτων έως την ενεργειακή επάρκεια και τα μέτρα εξοικονόμησης νερού.

 

Πηγή: www.efsyn.gr

Φωτογραφία: Δωμάτιο του City Hotel Thessaloniki