Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Γιορτές στην Ονειρούπολη της Δράμας

Η Ονειρούπολη, που ανοίγει για 15η συνεχόμενη χρονιά (από το 2004) τις πύλες της από 4 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019 στην πόλη της Δράμας, θα υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της και θα τους οδηγήσει σε ένα ακόμα μαγικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο ταξίδι.

Κάθε χρόνο την Ονειρούπολη επισκέπτονται πολλές χιλιάδες από τους γειτονικούς νομούς με αποτέλεσμα να αποτελεί τη σημαντικότερη «δράση» για τον τουρισμό της Δράμας, η οποία τα τελευταία χρόνια λόγω του φαντασμαγορικού «χωριού του Άη Βασίλη» έχει καθιερωθεί ως προορισμός για διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

O δήμαρχος της πόλης, Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε πέρσι στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), ότι «η Ονειρούπολη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, τονώνοντας την τοπική οικονομία. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά -για την επιχειρηματικότητα- συγκυρία, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει να έρθουν μέσα σε έναν μήνα 600.000 άνθρωποι στην πόλη. Ο αντίκτυπος της διοργάνωσης είναι θετικός σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν είναι μόνο τα εστιατόρια, είναι η συνολική ενίσχυση του τζίρου, καθώς μέσα σε έναν μήνα τα χρήματα που εισρέουν στην πόλη στηρίζουν τις επιχειρήσεις και δημιουργούν έναν οικονομικό πνεύμονα για περισσότερους από πέντε μήνες με τα έσοδα που αυτές λαμβάνουν».

 

Δείτε το video