Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Γιάννης Ρέτσος: «H τουριστική σεζόν θα εξαρτηθεί από ένα σύνολο παραμέτρων»

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατική» της Ρόδου, στην οποία αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Ρέτσου

1. «Η πορεία της φετινής σεζόν θα εξαρτηθεί από ένα σύνολο παραμέτρων, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Όμως, ας μην γελιόμαστε, η ιστορία του κορωνοϊού αυτή τη στιγμή δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία σταθμίζουμε διαρκώς. Μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα. Θέλω να ελπίζω ότι η τρέχουσα συγκυρία θα εξομαλυνθεί πολύ σύντομα και δεν θα παραταθεί περαιτέρω. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα το Brexit, ή τις επιπτώσεις από τη χρεωκοπία του Thomas Cook».

2. «Στους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία. O ΣΕΤΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η έγκυρη ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης που χρειάζεται να εφαρμοστούν. Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση».

 

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media