Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Γιάννης Χατζηλαζάρου: Νέα projects από τον όμιλο H Hotels μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν

«Η σεζόν 2020 μας δίδαξε με τον πιο άσχημο τρόπο πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στη ζωή και στις επιχειρήσεις».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γιάννης Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του ομίλου H Hotels Collection, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο dimokratiki.gr.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Χατζηλαζάρου

 

– Όλοι μας θυμόμαστε πολύ καλά ότι μέχρι και τα τέλη Ιουνίου φάνταζε ίσως αυτοκτονία το να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο… Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του ομίλου σύσσωμη, αποφάσισε να πάρουμε το ρίσκο και να λειτουργήσουμε, προσπαθώντας να ελέγξουμε τα κόστη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε περίπτωση που το εγχείρημα δεν πετύχαινε. Σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε εργασία σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και φυσικά, αν αυτό ήταν εφικτό, να μπορέσουμε να περιορίσουμε μέρος των ζημιών της χρονιάς μέχρι εκείνο το σημείο. Οι επιτυχίες ήταν πολλές εν τέλει, με σημαντικότερη την προσφορά εργασίας σε πάνω από 900 άτομα καθώς καταφέραμε τελικά να λειτουργήσουμε 4 από τα 6 ξενοδοχεία μας. Τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της σεζόν ευνόησαν όσους πήραν το ρίσκο και το αποτέλεσμα ήταν να πετύχουμε το στόχο μας, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Η σεζόν 2020 μας δίδαξε με τον πιο άσχημο τρόπο το πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στη ζωή και στις επιχειρήσεις. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορείς ποτέ να επαναπαύεσαι και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο. Ακόμα όμως και υπό τις χειρότερες συνθήκες, όταν υπάρχει πρόγραμμα, οργάνωση και σχέδιο δράσης, το μετρημένο ρίσκο αποδίδει.

 

– Μιλώντας με συνάδελφους και διαβάζοντας τον τύπο, ο προορισμός μας τα κατάφερε σε όλα τα επίπεδα. Αποδείχθηκε ότι η Ρόδος αποτελεί έναν προορισμό πολύ πιο οργανωμένο και με τουριστική παιδεία ανώτερη σε σύγκριση με άλλους προορισμούς. Ακόμα και με όλες τις ελλείψεις, καταφέραμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να προσφέρουμε απαράμιλλη τουριστική εμπειρία στους επισκέπτες μας. Εμείς οι ίδιοι γίναμε αποδέκτες πολλών συγχαρητηρίων από πελάτες οι οποίοι παραδοσιακά επισκεπτόντουσαν ανταγωνιστικές χώρες. Οι συνθήκες, τους ανάγκασαν να έρθουν φέτος στο νησί μας και έμειναν έκπληκτοι τόσο από την ομορφιά του νησιού όσο και από την ποιότητα των ξενοδοχείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

– Σχέδια υπάρχουν πάντα και φυσικά η όρεξη για νέες επενδύσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και κάποιος θα πρέπει να είναι δυο φορές πιο προσεκτικός στις επενδυτικές του κινήσεις, τουλάχιστον στα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου ο τουρισμός μας δείξει σημάδια ανάκαμψης και σταθερότητας. Από την πλευρά μας εκμεταλλευόμαστε το χρόνο αυτό για να οργανώσουμε τα καινούργια projects με υπομονή και ηρεμία και να δράσουμε άμεσα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χατζηλαζάρου στο dimokratiki.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media