Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Γερμανός φιλέλληνας έφτιαξε ιστοσελίδα για να προβάλλει το Πήλιο

PELION

Ο Ράινερ Σέπελμαν είναι από το Αμβούργο. Επί σειρά δεκαετιών διετέλεσε επικεφαλής σε πολλές υπηρεσίες της πόλης, καταγράφοντας μια μακρά διαδρομή στη γερμανική δημόσια διοίκηση. Ο ίδιος αγαπά πολύ την Ελλάδα αφού εδώ και πολλά χρόνια περνά τα καλοκαίρια του στο Πήλιο. Τα τελευταία χρόνια η κρίση έπληξε και την περιοχή του Πηλίου, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Ο Σέπελμαν δεν ήθελε να μείνει με “σταυρωμένα χέρια” και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά του τον τόπο ενεργοποιώντας την προσωπική του εμπειρία, το διαδίκτυο, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει στην πράξη η ίδια η μαγευτική περιοχή του Πηλίου.

Γι´ αυτό ακριβώς το λόγο ο Σέπελμαν δημιούργησε την ιστοσελίδα www.damouchari.info, για να κάνει γνωστές τις ομορφιές του Πηλίου σε Γερμανούς που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα. Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας είναι μεγάλη, ενώ αυξάνεται κυρίως με την έλευση του καλοκαιριού. «Μέσα από την ιστοσελίδα μου έρχονται αποδεδειγμένα κάθε χρόνο στην περιοχή περίπου 80 με 90 επιπλέον τουρίστες», σημειώνει ο Σέπελμαν.

Για τον Σέπελμαν το Πήλιο είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο: «Το Πήλιο είναι ασυνήθιστα πράσινο. Φανταστείτε μια τυπική γερμανική οροσειρά 1.500 μέτρων να έχει μετακομίσει όμως στις ακτές του Αιγαίου. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχουν παραλίες για μπάνιο και αμμουδιές που εκτείνονται στα δύο χιλιόμετρα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο στην ιταλική Ριβιέρα και εκεί όχι με τόσο πράσινο».  Ο Σέπελμαν θεωρεί τον τόπο ειδυλλιακό, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, ενώ παράλληλα έχει πλούσια ιστορία και τοπικές παραδόσεις.

Πηγή: www.dw.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο στο portal της Deutsche Welle

Post Tags
Share Post