Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παρατείνει τουλάχιστον ως τις 14 Ιουνίου την ταξιδιωτική οδηγία

 

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ότι παρατείνει τουλάχιστον ως τις 14 Ιουνίου την αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τότε.

Μια ανάλογη οδηγία είχε εκδοθεί στα μέσα Μαρτίου για το διάστημα μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου.

Η αιτιολογία της παράτασης σχετίζεται με το ότι εξακολουθούν να ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυστηροί περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές και στην είσοδο σε άλλες χώρες, αλλά και αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την καραντίνα.

Η ταξιδιωτική οδηγία δεν απαγορεύει βέβαια σε κανένα Γερμανό να ταξιδέψει στο εξωτερικό εφόσον αυτός το θελήσει και έχει την ευκαιρία.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Όμως η οδηγία έχει πρακτικές συνέπειες. Μία από αυτές είναι ότι το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να καταβάλει προσπάθειες για να οργανώσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών από το εξωτερικό στη Γερμανία, όπως στο παρελθόν.

Επίσης, μπορούν να ακυρωθούν χωρίς κόστος για τον πελάτη αεροπορικές πτήσεις και κρατήσεις για τουριστικά καταλύματα στο εξωτερικό που αφορούν το διάστημα μέχρι και τις 14 Ιουνίου.

Πριν από τις 14 Ιουνίου το υπουργείο Εξωτερικών θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, η Γερμανία θα αποφασίσει «μετά από συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και με τους τουριστικούς προορισμούς» για την κατάσταση που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι. «Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών – ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media