Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Γερμανία: Μείωση στις πωλήσεις πακέτων διακοπών για το 2016

FTI1

 

Μείωση των κρατήσεων για τους τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρουν τα γερμανικά γραφεία ταξιδίων, η οποία αποδίδεται στον έντονο προβληματισμό των Γερμανών μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αλλά και το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη από την εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Η μείωση των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές το 2016, είναι μεγαλύτερη για προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου όπως η Ελλάδα και η Τουρκία έναντι των προορισμών της Δυτικής Μεσογείου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η διστακτικότητα των Γερμανών να προχωρήσουν έγκαιρα σε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές τους αποτυπώθηκε στη μείωση 13,4% το Νοέμβριο των πωλήσεων πακέτων διακοπών που αφορούν στην περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2016, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014, επιβεβαιώνοντας ανεπίσημες πληροφορίες από αρκετούς γερμανικούς tour operators για χαμηλό ρυθμό κρατήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς, μάλιστα, έκαναν λόγο για το «χειρότερο Νοέμβριο των τελευταίων χρόνων».

Παρ΄ όλα αυτά, οι tour operators της Γερμανίας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις πωλήσεις τους το 2016, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα της έγκυρης έκδοσης FVW, οι περισσότεροι προσβλέπουν σε αύξηση κατά 5% των πωλήσεων τη χρονιά που έρχεται.

Πηγή: www.euro2day.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr

 

Share Post