Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Γερμανία: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία σε εννέα από τα συνολικά 16 ομόσπονδα κρατίδια

 

Σε εννέα από τα συνολικά 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, ανοίγουν και πάλι από σήμερα τα ξενοδοχεία και επιτρέπεται η ενοικίαση τουριστικών κατοικιών, αρχικά σε εγχώριους τουρίστες και στη συνέχεια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σε επισκέπτες από το εξωτερικό.

Σε γενικές γραμμές στόχος των αρχών είναι οι επαφές μεταξύ των πελατών, αλλά και πελατών και προσωπικού να περιοριστούν στο ελάχιστο με τοποθέτηση διαχωριστικών και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Προς το παρόν πισίνες και γυμναστήρια στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Όσον αφορά τα εστιατόρια δεν υπάρχει ακόμα ενιαία εικόνα στη Γερμανία. Σε κάποια κρατίδια οι κρατήσεις, με όνομα και τηλέφωνο, είναι υποχρεωτικές, σε άλλα πάλι όχι, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο, τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία με περισσότερους από 17 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο γενικός κανόνας που ισχύει πάντως για τους χώρους εστίασης είναι 1 άτομο ανά 5 τετραγωνικά. Σε ένα εστιατόριο 100 τετραγωνικών π.χ. μπορούν να εξυπηρετούνται μόλις 20, συνολικά, πελάτες.

Σε κάποια κρατίδια οι πελάτες οφείλουν να καθαρίζουν τα χέρια τους με το αντισηπτικό στην είσοδο, ενώ τα εστιατόρια υποχρεούνται να πλένουν πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60 βαθμούς.

Κάποια άλλα κρατίδια, όπως η Σαξωνία, ζητούν από τους εστιάτορες να διαθέτουν στους πελάτες καταλόγους με το μενού, που καθαρίζονται με νερό και σαπούνι και δεν είναι π.χ. από χαρτί. Παντού πάντως απαγορεύεται το φαγητό σε μπουφέ.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους εστίασης είναι υποχρεωτική όταν οι πελάτες κινούνται μέσα στο κατάστημα, όταν πηγαίνουν, για παράδειγμα, στην τουαλέτα.

Πολλά κρατίδια προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και από το προσωπικό, ενώ σε κάποια είναι απλά εθελοντική.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media