Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Γαστρονομία: «Τα Πιάτα της Επανάστασης» στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού «Μοριάς ’21»

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού «Μοριάς ’21» -που ανέπτυξαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.- προσκαλεί όλα τα εστιατόρια της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή δράση που θα συναρπάσει τους επισκέπτες και θα αναδείξει την ιστορία και τις γεύσεις της περιοχής.

Στις δράσεις του εν λόγω προγράμματος που στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκαταλέγονται «Τα Πιάτα της Επανάστασης», για την οποία ο διοργανωτής φορέας συνεργάζεται με τα πέντε Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και με Επαγγελματικούς Συνδέσμους.

Η εν λόγω δράση έχει στόχο να ενισχύσει τη βιωματική σύνδεση των επισκεπτών με την εποχή του Αγώνα, μέσω της γαστρονομίας.

 

 

Σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος: «Ακολουθώντας τα χνάρια και τις διατροφικές συνήθειες των Αγωνιστών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό «Γαστρονόμος» έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο chef Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών.

Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Μέσα από 12 video μαγειρικής και αναλυτικές συνταγές, το πρόγραμμα εκπαιδεύει εστιατόρια της Πελοποννήσου στην παρασκευή των συνταγών ώστε, ακολουθώντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση, να εντάξουν τα πιάτα στο menu τους.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ενδεικτικός κατάλογος με τη λογοτύπηση «Τα Πιάτα της Επανάστασης» το οποίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Όσα εστιατόρια ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη δράση μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής ή να επικοινωνήσουν με το συντονιστή δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Διονύση Παπαδάτο, στα τηλέφωνα 272 30 28353 και 6949 593333 ή στο e-mail dpapadatos@cvf.gr.

Τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στη δράση θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.morias21.com, μπαίνοντας έτσι στο χάρτη δράσεων μιας εξαιρετικά σημαντικής πρωτοβουλίας, ενώ θα ενταχθούν και στη σχετική καμπάνια επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook / Instagram).

Παράλληλα, συμμετέχοντας στη δράση, τα εστιατόρια θα λάβουν το αυτοκόλλητο σήμα «Μοριάς ’21 – Γαστρονομία», ενώ θα λάβουν αντίστοιχη σήμανση και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μπορέσουν να προβάλουν τη συμμετοχή τους και στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος «Μοριάς ’21», οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τα στοιχεία του εστιατορίου και περισσότερες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media