Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Γαλλικός αέρας έμπνευσης στο Explorer’s Bar Bistro του NJV Athens Plaza

O Ελληνογάλλος σεφ Henri Emmanuel Guibert με δύο νέα μενού που δημιούργησε ειδικά για το all time classic Explorer’s Bar – Bistro του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza, φέρνει τη δική του αύρα σε επιλογές φαγητού στην πλατεία Συντάγματος.

Η φιλοσοφία των μενού συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος τονίζει για τις δημιουργίες του: «Συνδύασα αγαπημένα προϊόντα της Ελληνικής γης, ακολουθώντας γαλλική τεχνική για δύο διαφορετικά μενού που θα εμπλουτίσουν την αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία».

Από τις 3 Φεβρουαρίου 2020 μας περιμένει ο μοναδικός χώρος, με νέα ταυτότητα, του Explorer’s Bar Bistro, για να απολαύσουμε τα εμπνευσμένα μενού του Henri Guibert.

Τα μενού του Henri G περιλαμβάνουν

Μενού Ι
Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα «Harissa»
Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με Ελληνική τρούφα
Μους σοκολάτας Gauanaja 70%, φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι

RevitUp – Digital & Revenue Management

Μενού ΙΙ
Τόνος ταρτάρ, γουακαμόλε και μους ούζου
Φιλέτο μοσχαρίσιο στη σχάρα, πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι
Carpaccio μάνγκο, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι

 

Τηλ. κρατήσεων: (+30) 210 3352400
welcome@njvathensplaza.gr

 

Το Who is Who του Chef Henri Emmanuel Guibert
Ο Ελληνογάλλος chef Henri Emmanuel Guibert ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό εστιατόριο Auberge de Chavanne με αστέρι Michelin.

Στη συνέχεια δημιουργούσε γαλλικές σπεσιαλιτέ στην κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας, το οποίο ανήκε στη γαλλική αλυσίδα των πολυτελών Relais et Chateaux.

Με πολύχρονη εμπειρία από την Κορσική και το βλέμμα πάντα στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του 1998 την Πάρο.

Το 2019 ο αδελφός του Patrick και ο ίδιος έκαναν πραγματικότητα, το όνειρο της επιστροφής στην Ελλάδα. Έτσι, γεννήθηκε το εστιατόριο Henri G, στην Πάρο, σε ένα αρχοντικό νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από το 1890, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Παροικιάς.

Το χαρακτηρίζει η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα, η αξιοποίηση του πλούτου των προϊόντων της Πάρου με μια διακριτική πηγή έμπνευσης από τη γαλλική κουζίνα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media