Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Γαλλία: 15 δισ. ευρώ σχέδιο σωτηρίας τoυ τομέα των αερομεταφορών

 

«Δεν σκοπεύουμε να είμαστε ηλίθιοι του χωριού. Σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες, αλλά σημειώνουμε ότι Αμερική και Κίνα προστατεύουν τις αεροναυτικές βιομηχανίες τους», δήλωσε ο υπουργός Oικονομίας Μπρούνο Λεμέρ εξαγγέλλοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο σωτηρίας τoυ τομέα των αερομεταφορών στη Γαλλία, με συνολικό ποσό που ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ.

Είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη σωτηρία των 300.000 θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από τον τομέα, την ενίσχυση των κρατικών παραγγελιών στρατιωτικών και μη, την αναζωπύρωση της δυναμικής των αερομεταφορών, που «χτυπήθηκαν» από την κρίση του κορονοϊού και την υποστήριξη της έρευνας για ένα οικολογικό, «πράσινο» αεροπλάνο του αύριο.

Στα 15 δισ. περιλαμβάνονται βέβαια και τα 7 δισ. της προαναγγελθείσας βοήθειας στην αεροπορική εταιρεία Air France.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Για την υλοποίηση του σχεδίου της η γαλλική κυβέρνηση βασίζεται μεταξύ άλλων και στους «ισχυρούς 4» (big four) του τομέα: Airbus, Thales, Safran, Dassault, με ένα επενδυτικό ταμείo ύψους 1 δισ. ευρώ και στόχο τη συντήρηση και ενοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της υπεργολαβίας.

Στις έρευνες για το αεροπλάνο «μηδενικού άνθρακα» με στόχο την υλοποίησή του το 2035, η Γαλλία αφιερώνει 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Μπρούνο Λεμέρ ένα πρωτότυπο αεροσκάφους νέου τύπου αναμένεται να παρουσιασθεί μεταξύ 2026 – 2028.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post