Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Φριτς Γιούσεν (πρόεδρος TUI): Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία και Πορτογαλία προετοιμάζονται για την επιστροφή των τουριστών

Ποια μορφή θα έχουν οι φετινές μας διακοπές; Στο ερώτημα αυτό επιχείρησε να απαντήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Φριτς Γιούσεν σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του τουριστικού ομίλου.

«Φυσικά και τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά το 2020: άλλοι προορισμοί, άλλα μέτρα ασφαλείας, διαφορετικές τουριστικές προσφορές στον τόπο των διακοπών. Αλλά ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και από τη στιγμή που ο τουρισμός μπορέσει και εκκινήσει υπεύθυνα και με ασφάλεια, οι τουρίστες θα αρχίσουν τα ταξίδια».

Ο ίδιος επισημαίνει μάλιστα ότι «αντί να θέτουμε εν αμφιβόλω τις διακοπές και την καλοκαιρινή σεζόν, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε σαφείς προδιαγραφές. Τόσο για τις διακοπές στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη και την ΕΕ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κέντρο βάρους της σεζόν μετατίθεται προς τα πίσω. Το άνοιγμα θα γίνει πιθανότατα σταδιακά και ανά περιφέρειες.

Οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, για παράδειγμα, θα μπορέσουν να υποδεχθούν νωρίτερα τουρίστες από τις τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ισπανίας.

Τουριστική βιομηχανία και πολιτική θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστήσουν όσο γίνεται και πάλι εφικτά τα ταξίδια. Καταρχήν στην ίδια τη χώρα, σε γειτονικές χώρες και σε χώρες που δεν έχουν πληγεί τόσο και οι οποίες θεωρούν τον εαυτό τους καλά προετοιμασμένο.

Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία και Πορτογαλία αναζητούν το διάλογο με μας και προετοιμάζονται εντατικά για την επιστροφή των τουριστών. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την σταδιακή προσαρμογή των περιορισμών που ισχύουν για ταξίδια και πτήσεις.

Αναφορικά με τα εξειδικευμένα βήματα επανέναρξης των δραστηριοτήτων μας είμαστε σε στενή επαφή με τις διάφορες κυβερνήσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι διαδικασίες σε αεροδρόμια, στα αεροπλάνα μας, στα ξενοδοχεία και πλοία αλλάζουν. Είχαμε και πριν υψηλά υγειονομικά στάνταρ, αλλά τώρα τα διευρύνουμε. Πιθανότατα θα έρθουν οι μάσκες στα αεροσκάφη, όπως και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποια θα πρέπει να είναι η πληρότητα σε ξενοδοχεία και πλοία; Πως θα γίνεται η εξυπηρέτηση στα εστιατόρια, θα υπάρχουν αρχικά περισσότερες προσφορές διαμερισμάτων στα ξενοδοχεία μας και ποιες αθλητικές δραστηριότητες θα προσφέρουμε;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αναμένονται μικρά τραπέζια, λιγότερα μπουφέ και, φυσικά, περισσότερο προσωπικό. Οι λεπτομέρειες για όλα αυτά, όπως λέει, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post