Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Fraport Greece: Αρχίζουν μεγάλες επενδύσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι μεγάλες επενδύσεις της Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς θα γίνει η θεμελίωση του νέου τέρμιναλ, που θα κοστίσει 95 εκατ. ευρώ.

Ο νέος τερματικός, που θα κατασκευαστεί βορειοδυτικά του υφιστάμενου, θα έχει εμβαδό 31.000 τ.μ. υπερδιπλασιάζοντας τους χώρους του επιβατικού σταθμού -νέου και παλιού μαζί- κοντά στις 57.000 τ.μ.

Ο νέος τερματικός σταθμός θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο με δύο γέφυρες που θα κατασκευαστούν από μέταλλο και υαλοπετάσματα, η μία από την πλευρά της πίστας και η άλλη από την πλευρά του οδικού κόμβου. Οι δύο γέφυρες θα συνδέουν το νέο κτίσμα με το υφιστάμενο, στο ύψος του 1ου ορόφου, δηλαδή του ορόφου των αναχωρήσεων.

Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο νέος τερματικός είναι παραπάνω από απαραίτητος αφού ο υφιστάμενος, όταν κατασκευάστηκε, προοριζόταν για την εξυπηρέτηση περίπου 3 εκατ. επιβατών και πλέον έφτασε να εξυπηρετεί περίπου 7 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της Fraport, το έργο θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2021, αλλά επιδίωξη της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή του νέου τερματικού, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, η Fraport θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση του Goodbye Café, στο 2ο όροφο του παλιού επιβατικού σταθμού, ενώ προχωράει και η ανακαίνιση της αίθουσας VIP, με επόμενο έργο την αντικατάσταση όλων των μόνιτορ ενημέρωσης του κοινού για τις πτήσεις, με σύγχρονης τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία από τις 11/04/2017 που ανέλαβε τη διαχείριση του «Μακεδονία» έως και σήμερα, έχει επενδύσει στον παλιό τερματικό πάνω από 1 εκατ. ευρώ, για επισκευές στο κτήριο, αλλαγές εξοπλισμών, ανακαινίσεις των WC, μόνωση και συντήρηση οροφής, επιδιόρθωση στεγάστρων και βαφή κελύφους κ.ά.

Επιπλέον, στον επιβατικό σταθμό του «Μακεδονία», έγιναν επεμβάσεις και αναδιατάξεις με αποτέλεσμα να είναι πιο λειτουργικός, πιο ευχάριστος και να δείχνει πιο σύγχρονος.

Όταν παραδοθεί και το ανακαινισμένο Goodbye Café, που πλέον θα διαθέτει και εστιατόριο, αλλά και ειδική περιοχή για τους καπνιστές, στον παλιό τερματικό σταθμό του «Μακεδονία» θα έχει γίνει ένα ουσιαστικό lifting.

Επίσης, μέχρι τέλους του 2018 ολοκληρώνεται και η επέκταση του διαδρόμου 10-28 προς τη θάλασσα, κάνοντας το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατάλληλο να δεχτεί αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου στο voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας