Κυριακή 26 Μαϊου 2019

Fraport: Aυξήσεις στα τέλη ανά επιβάτη των 14 αεροδρομίων

 

Από την 1η Απριλίου του 2019 θα αυξηθούν σταδιακά τα τέλη χρήσης ανά επιβάτη που χρεώνει η Fraport Greece τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Τα τέλη συζητείται να αυξηθούν από 13 ευρώ ανά επιβάτη στα 18,5 ευρώ αρχής γενομένης από 1 Απριλίου του 2019 στα τρία αεροδρόμια στα οποία οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 (Χανιά, Καβάλα, Ζάκυνθος).

Από 1η Απριλίου 2020 εκτιμάται ότι θα εφαρμοσθούν οι ίδιες αυξήσεις στα τέσσερα αεροδρόμια όπου τα έργα εκτός απροόπτου θα έχουν ολοκληρωθεί (Ρόδος, Σκιάθος, Σάμος και Άκτιο).

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – όπου την Τετάρτη εγκαινιάστηκαν τα έργα για το νέο τερματικό σταθμό αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ – η αντίστοιχη αύξηση τελών χρήσης ανά επιβάτη στις αεροπορικές υπολογίζεται ότι θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Fraport Greece και ελληνικού Δημοσίου, για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εταιρεία έχει το δικαίωμα αύξησης των τελών αυτών έως και τα 18,5 ευρώ σε κάθε αεροδρόμιο όπου ολοκληρώνει τις δεσμευτικές επενδύσεις.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας