Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Fishingtrip: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα

FISHING

 

Τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα επιχειρεί να κάνει ο αλιευτικός τουρισμός, που στο εξωτερικό γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Παρά την παράδοση που έχει η χώρα μας στην αλιεία και το μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους, αλλά όλο και συχνότερα και από Έλληνες για το ψάρεμα, μέχρι σήμερα οι αλιευτικές εκδρομές στις θάλασσες μας ήταν σπάνιες κυρίως εξαιτίας της νομοθεσίας που απαγόρευε στους επαγγελματίες αλιείς να ανεβάζουν επισκέπτες στα σκάφη τους.

Ωστόσο, η αλλαγή του νόμου από το περασμένο καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες να ασχοληθούν με την τουριστική αλιεία δίνοντας ώθηση σε αυτή τη μορφή τουρισμού.

Τις δυνατότητες που διανοίγονται για τον αλιευτικό τουρισμό είδαν δύο φίλοι από την Κέρκυρα, ο προγραμματιστής Νίκος Συρίγος και ο ιδιοκτήτης καταστήματος με αλιευτικά είδη Σπύρος Θύμης, οι οποίοι δημιούργησαν το “Fishing Trips in Greece” (fishingtrip.eu), την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για κρατήσεις αλιευτικών εκδρομών στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα λειτουργεί ως μεσάζοντας ανάμεσα στον πελάτη και τον ψαρά. Δηλαδή οι οργανωτές αλιευτικών εκδρομών καταχωρούν στην ιστοσελίδα fishingtrip.eu το πακέτο ή τα πακέτα αλιείας που σκοπεύουν να προσφέρουν. Ο πελάτης μπορεί να κάνει επιτόπου online κράτηση και να πληρώσει και ο ψαράς, θα ενημερωθεί αμέσως για την κράτηση, με email, sms στο κινητό του.

Η  πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και αγγλικά και προσεχώς στα ρωσικά, βουλγάρικα και κινέζικα.

«Τουρίστες από όλες τις χώρες όλο και συχνότερα αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες στη διάρκεια των διακοπών τους, μεταξύ των οποίων και το ψάρεμα για αυτούς και την οικογένεια τους. Γειτονικές μας χώρες έχουν αναπτύξει με εντυπωσιακά αποτελέσματα την τουριστική αλιεία με πακέτα που μπορεί να φθάνουν τα 2.000 – 3.000 ευρώ το ταξίδι», σημειώνει ο κ. Συρίγος προσθέτοντας ότι οι αλιευτικές εκδρομές λειτουργούν ως κινητήριος μοχλός για ολόκληρες περιοχές.

Πηγή: www.voria.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Αθανασίας Μπιδίου στο voria.gr