Τρίτη 23 Απριλίου 2024

FedHATTA: Κοινά τουριστικά πακέτα για Ελλάδα – Τουρκία

Τρόπους τόνωσης του οργανωμένου τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς και τις προοπτικές και την ανάγκη για αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών αλλά και από μακρινές αγορές, με βασικό ζητούμενο την επιστροφή του τουρισμού σε ρυθμούς ανάκαμψης μετά την πανδημία, ανέδειξε ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, κατά τη συμμετοχή του στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό και της 4ης Μικτής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας – Τουρκίας που διεξήχθη στις 17 και 18 Νοεμβρίου στη Σμύρνη.

Ο κ. Τσιλίδης, κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο την 18η Νοεμβρίου, μιλώντας ενώπιον των Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων της Πολιτείας, κορυφαίων τουριστικών φορέων και εκπροσώπων των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines, Pegasus Airlines και Turkish Airlines, των δύο πλευρών, αναφέρθηκε στη δυναμική των τουριστικών ροών από την Ελλάδα στην Τουρκία, τόνισε την ανάγκη ανάκαμψης των δύο αγορών με αμοιβαία οφέλη και υπογράμμισε το ρόλο που θα διαδραματίσει σε αυτό το άνοιγμα των οδικών μεταφορών, των πτήσεων και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Έμφαση δόθηκε επίσης στον παράγοντα διαδικασίας της έκδοσης της βίζας, για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο πρόεδρος της FedHATTA επικαλέστηκε τους ιστορικούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών οργανωμένου τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίοι ξεκίνησαν πολλές δεκαετίες πριν, ενώ πραγματοποίησαν το 1991 την πρώτη σύσκεψη μεταξύ του ΗΑΤΤΑ και της TURSAB, όπου και αποφασίστηκε τα τουριστικά γραφεία των δύο χωρών να παράγουν κοινά πακέτα διακοπών και να τα διαθέτουν σε μακρινές αγορές (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Αμερική κλπ.), γνωστές για την ιδιαίτερη προτίμησή τους σε συνδυαστικές διακοπές σε περισσότερες από μία χώρες της Μεσογείου.

O τουρισμός Ελλάδας – Τουρκίας, δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, συνδεόταν και συνεχίζει να συνδέεται, με αναπτυξιακούς ρυθμούς, μέσα από τα δρομολόγια κρουαζιέρας και η επαναφορά τους στη Μεσόγειο αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή.

Οι οδικές εκδρομές από και προς την Τουρκία σημειώνουν επίσης υψηλή ζήτηση, καθώς πολλά τουριστικά γραφεία στις δύο χώρες οργανώνουν ταξίδια οδικού τουρισμού από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Προοπτικές ανοίγονται επίσης και στις αεροπορικές συνδέσεις, μέσω των προαναφερόμενων αεροπορικών εταιρειών, αν και αναμένεται να δούμε σε ποιο βαθμό οι ταξιδιώτες θα αρχίσουν και πάλι να εμπιστεύονται, σε υγειονομικό επίπεδο, τις πτήσεις στα ταξίδια τους, όπως σημείωσε ο κ. Τσιλίδης.

Η πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, μίλησαν για την ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ τον ελληνικό τουρισμό εκπροσώπησαν η Enterprise Greece και οι κορυφαίοι τουριστικοί φορείς της χώρας ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, FedHATTA.

Η τουρκική πλευρά συμφώνησε στα ζητήματα που αναφέρθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία και έδωσε έμφαση στη σιδηροδρομική επικοινωνία με την Ελλάδα, ενώ στάθηκε και στα ταξίδια με ημερόπλοια από και προς την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post