Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

FedHATTA: Η απεργία 3 Ιουλίου στα λιμάνια, άλλο ένα χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό

Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, εν μέσω τουριστικής περιόδου, πρόκειται να δημιουργήσει η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη, 3 Ιουλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού – fedHATTA.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της fedHATTA

«Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των διεθνών και Ελλήνων ταξιδιωτών στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου, πρόκειται να δημιουργήσει η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη, 3 Ιουλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, παραλύοντας τις θαλάσσιες μεταφορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τέτοιες ενέργειες είναι γνωστό ότι θέτουν σε κίνδυνο την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, προκαλούν μεγάλη απογοήτευση και ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα λιμάνια όλης της χώρας με μεγάλες καθυστερήσεις, αλλαγές και ακυρώσεις δρομολογίων λίγες μόνο ημέρες πριν την διενέργεια των εθνικών εκλογών που η ακτοπλοϊκή κίνηση θα είναι ούτως ή άλλως αυξημένη.

Για ακόμα μία φορά, τουρίστες που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα θα χάσουν τις πτήσεις τους ή θα καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους με μεγάλη ταλαιπωρία.

Συνεπώς, οι επιχειρήσεις του κλάδου θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με όποιο κόστος έτσι ώστε να είναι συνεπείς έναντι συμφωνιών που έχουν γίνει μήνες πριν.

Η FedHATTA σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την απόλυτη ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες μιας χώρας που η βασική της βιομηχανία είναι ο τουρισμός και η οποία επιχειρεί να αναβαθμίσει το προφίλ της διεθνώς προσελκύοντας ποιοτικό και επομένως απαιτητικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για τις επιπτώσεις μια τέτοιας κινητοποίησης των λιμενεργατών, καλώντας όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου στην επίλυση των διαφορών ώστε να αποφευχθεί η απεργία και οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει στη διεξαγωγή του τουριστικού έργου και εν τέλει στον ελληνικό τουρισμό».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram 

Post Tags
Share Post