Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

FedHATTA: Ανάπλαση πλ. Συντάγματος και εξυπηρέτηση τουριστών από τουριστικά και διώροφα λεωφορεία

 

Εν όψει της ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος της Αθήνας έχει προκύψει θέμα με τη χωροθέτηση όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία και τα διώροφα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας FedHATTA.

«Θεωρώντας ότι είναι καιρός να δοθούν λύσεις λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δραστηριοτήτων και τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης, πρόταση της FedHATTA, προς το Δήμο Αθηναίων είναι να μεταφερθεί η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ «Χ95: Σύνταγμα – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στην πλ. Κολοκοτρώνη και η Όθωνος να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του τουρισμού από τα τουριστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με αυτό τον τρόπο και η συγκοινωνία εξυπηρετείται κανονικά και η τουριστική ροή στο Σύνταγμα θα ανταποκρίνεται στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που οφείλουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας.

Μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων, ενστερνιζόμενος τη λογική της πρότασής της Ομοσπονδίας, απέστειλε χθες σχετικό αίτημα στον ΟΑΣΑ.

Θεωρούμε ότι η πρότασή μας για παραχώρηση της Όθωνος στον τουρισμό, θα αποσυμφορήσει το Σύνταγμα αφού η στάση για από-επιβίβαση και διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των διώροφων θα γίνεται κυκλικά από την Οθωνος, λύνοντας παράλληλα το χρόνιο πρόβλημα της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου της Αθήνας, ώστε να πάψει να είναι παράβαση του ΚΟΚ η οποιαδήποτε εξυπηρέτηση των τουριστών».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post