Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

FedHATTA: Αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα στη WTM

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2020 από την έκθεση WTM του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL London, σύμφωνα με το κλίμα που κατέγραψε από την έκθεση η FedHATTA.

Στην αποστολή της FedHATTA συμμετείχαν ηχηρά ονόματα από την αγορά των ελληνικών τουριστικών γραφείων διερευνώντας συνεργασίες.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα τουριστικά γραφεία έκλεισαν πολλά επαγγελματικά ραντεβού με επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, ενώ το ενδιαφέρον που καταγράφεται για επαφές με κατεύθυνση την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό είναι έντονο.

Παράλληλα, οι κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κυμαίνονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις ανώτερα σε σύγκριση με του 2019.

Όλα δείχνουν ότι η ερχόμενη σεζόν θα κυμανθεί στα ίδια και ίσως υψηλότερα επίπεδα με τη φετινή.

Ο προγραμματισμός των πτήσεων από τους tour operators, ο οποίος ωστόσο θα κριθεί αργότερα μέσα στο 2020, θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τη φετινή χρονιά καλύπτοντας στο μεγαλύτερο βαθμό το κενό από την κατάρρευση του Thomas Cook.

Ο Στράτος Μπερέτης, Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της FedHATTA στην WTM, δήλωσε:

«Το κλίμα είναι πολύ θετικό για την Ελλάδα και διαφαίνεται ότι το κενό του Thomas Cook έχει κλείσει από την αγγλική και τη γερμανική αγορά, όπως διαπιστώνεται από το ενδιαφέρον από τους τουρ οπερέιτορ και τα συμβόλαια. Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται και για ειδικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα. Ο προγραμματισμός πτήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένος από τις Σκανδιναβικές αγορές προς την Κρήτη. Αν όλα πάνε καλά και με το Brexit, δηλαδή υπάρξει συμφωνία, η σεζόν θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media