Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Fam trip του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη για εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Κύπρου

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας για εκπροσώπους των κορυφαίων φορέων της κυπριακής τουριστικής αγοράς, με μακρά παράδοση και εμπειρία στον εξερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα, διοργάνωσε από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού και η ανάδειξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού, πολιτιστικού, αρχαιολογικού και οινοτουριστικού χαρακτήρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Την κυπριακή αποστολή συνόδευσαν ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Θεόδωρος Θαλασσινός, ο εκδότης και δημοσιογράφος της τουριστικής εφημερίδας και ιστοσελίδας «Cyprus Highlights», Σταύρος Χατζησάββας και η εκπρόσωπος του tour operator «XENOS TRAVEL», Μαρία Δαμιανού.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη της κυπριακής αποστολής ξεναγήθηκαν σε σημαντικά ιστορικά σημεία της, όπως το Αρχαιολογικό (φωτογραφία) και το Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο, τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα και την Αρχαία Αγορά και απόλαυσαν αντιπροσωπευτικές γεύσεις από την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης.

Ακόμα, επισκέφθηκαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, όπου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου, τη Διευθύνουσα του Οργανισμού, Μαρία Πουλουκτσή και τη Φιλίππα Χαρίτου, με τις οποίες μεταξύ άλλων συζήτησαν τον ανασχεδιασμό της συνεργασίας της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου με τον ΟΤΘ στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του σχολικού – εκπαιδευτικού τουρισμού επ’ ωφελεία των σχολικών – εκπαιδευτικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Επίσης, οι συμμετέχοντες παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της 4ης «ARThessaloniki Fair», στην οποία συμμετείχαν 38 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τιμώμενο καλλιτέχνη το διεθνούς φήμης ηθοποιό και εικαστικό, Billy Zane και έργα περισσότερων από 500 καλλιτεχνών.

Εξάλλου, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν το Λιτόχωρο, περιηγήθηκαν στο Φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Εθνικού Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Ολύμπου, ενώ στην Κατερίνη συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο και την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Πιερίας.

Τέλος, η αποστολή επισκέφτηκε τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, καθώς και το οινοποιείο «Κτήμα Γεροβασιλείου» στην Επανομή, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες με τις τοπικές και ξένες ποικιλίες, να ξεναγηθούν στα εργαστήρια οινοποίησης και το Μουσείο Οίνου και να δοκιμάσουν ποικιλίες οίνων.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post