Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

«Φαίνεται πως πάμε για 19 εκατ. τουρίστες»

Z«Φαίνεται πως πάμε για 19 εκατ.», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε από κοινού με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Γιώργο Τσακίρη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επαναπροσδιόρισε το στόχο των 18,5 εκατ. αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό για τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά με βάση τα τελευταία στοιχεία ότι: «Φαίνεται πως πάμε για 19 εκατ.». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι περισσότερες από 1,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2014 εκ των οποίων οι μισές για την Αθήνα.

Επιπλέον ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι η Αθήνα μπορεί να έχει σε ετήσια βάση από 5 έως 6 εκατ. τουρίστες από 2,5 εκατ. που είχε το 2013.

Όλες σχεδόν οι αγορές πρόσθεσε ότι κινούνται με διψήφια ποσοστά προκρατήσεων, ενώ και ο εσωτερικός τουρισμός δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης.

Ειδικότερα για την αγορά της Ρωσίας τόνισε ότι θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τη Μόσχα συνοδεύοντας την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας το 2014 να διατηρηθούν οι περυσινές αφίξεις του 1,3 εκατ. Ρώσων στη χώρα μας.

Πηγή: www.kathimerini.gr