Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ExtraMilers: Νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό

To Extramilers είναι μια νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση και προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού στα ελληνικά νησιά.

Η πλατφόρμα στοχεύει στη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό, σε μια προσπάθεια να καταπολέμησης των διακρίσεων και βελτίωσης των συνθηκών ζωής για τα ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Το Extramilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft.

Επιστημονικοί συνεργάτες είναι οι σύλλoγοι: ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων – Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη υλοποιεί προγράμματα από το 2007 σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών για τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μέσα από την συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία.

RevitUp – Digital & Revenue Management

To site απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω κατηγορίες: Παραπληγικοί, τετραπληγικοί, άτομα με οπτική βλάβη, ηλικιωμένοι, ακρωτηριασμένοι, τραυματίες, καθώς και στους συνοδούς τους, την οικογένεια και τους φίλους τους.

Στο site μπορούν να εγγραφούν και εθελοντές για συνοδεία των ΑμεΑ στους προορισμούς που καλύπτονται.

Οι προορισμοί που καλύπτει το site μέχρι στιγμής είναι η Χίος, η Ρόδος και η Σύρος, ενώ στόχος είναι η ενημέρωση του με νέους προορισμούς στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post