Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Έξι νέες βραβεύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η 4η βράβευση ξενοδοχοϋπαλλήλων από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ).

Έξι πρόσωπα, ξενοδοχοϋπάλληλοι με πίστη στο έργο τους βρέθηκαν στα γραφεία της Ε.Ξ.Ρ συνοδευόμενα από ξενοδόχους και διευθυντές και βραβεύθηκαν για τη συνέπειά τους, το ήθος τους και την αφοσίωσή τους στις θέσεις που ανέλαβαν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναλυτικά, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν και η δήλωση που έκαναν έχουν ως ακολούθως:

 

Γιώργος Τρουμούχης, executive chef, 15 χρόνια «Elysium Resort & Spa»

«Αποτελεί τιμή για μένα αυτή η βράβευση και σας ευχαριστώ πολύ. Οφείλουμε όλοι να δείχνουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό, διότι το προσωπικό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον επισκέπτη και γνωρίζει επακριβώς τις ανάγκες του. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ανεβάσουμε υψηλότερα το επίπεδο των υπηρεσιών μας και ακολούθως συνολικά το προϊόν «τουρισμός». Δουλειά μας είναι να καθοδηγήσουμε σωστά τα νέα παιδιά, να μην επηρεάζονται από τις στημένες μαγειρικές ιστορίες που βλέπουν στην τηλεόραση, ούτε από το πλήθος των πληροφοριών με τις οποίες βομβαρδίζονται καθημερινά. Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα, όπως καριέρα μπορείς να κάνεις οπουδήποτε, αρκεί να έχεις ειλικρινές πάθος για τη δουλειά αυτή. Η ειλικρίνεια στο πάθος είναι το κλειδί και αυτό λέμε στα νέα παιδιά. Εμείς δουλέψαμε και δουλεύουμε πάνω στην προώθηση της Ροδίτικης γαστρονομίας και είναι σημαντικό να πιστέψουν σε αυτό η διοίκηση και η διεύθυνση της επιχείρησης. Αν πιστέψουν σε αυτό το όραμα και δουλέψουν με αφοσίωση, τότε θα απολαύσουν καρπούς. Εμείς, την αναγνώριση την κερδίσαμε μετά από 7 – 8 χρόνια δουλειάς».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του Elysium Resort & Spa Γιώργος Τουγουντζόγλου.

 

Τσαμπίκος Στρατής, 40 χρόνια αποθηκάριος στο «Amada Colossos Resort»

«Είμαι 40 χρόνια στο Κολοσσός, μια ζωή. Μπήκα το 1982 και φέτος έχουμε 2022. Τί να σας πω. Εκεί γνώρισα τη σύζυγό μου, απέκτησα την κόρη μου, έφτιαξα το σπίτι μου, την οικογένειά μου. Εκεί μέσα έζησα την κρίση του Κόλπου και όλα τα μεγάλα γεγονότα. Είναι δουλειά απαιτητική, με πολλές ευθύνες και χρειάζεται ήθος και αντοχή. Είχα την τύχη να δουλέψω με τον κ. Τάσο (Μαραβέλια), μας είχε όλους σαν παιδιά του. Τώρα συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τον κ. Άρη. Είναι μεγάλο ξενοδοχείο κι όμως όλοι είμαστε μέσα σαν αδέλφια. Είναι ξενοδοχείο που δεν αλλάζει εύκολα προσωπικό, αλλά ούτε και το προσωπικό εγκαταλείπει το ξενοδοχείο. Έχω συνεργάτες και δουλεύουμε μαζί στο Κολοσσός 30 και 35 χρόνια. Φέτος είναι η τελευταία μου σεζόν. Μετά βγαίνω στη σύνταξη. Θα στεναχωρηθώ που θα αποχωριστώ από τα αδέλφια μου».

Παρούσα στη βράβευση ήταν το μέλος του Δ.Σ. της Colossos S.A. Σταυρούλα Μυριαλλάκη.

 

Ανεζούλα Τσίττα, 33 χρόνια, «Leonardo Kolymbia Resort»

«Ξεκίνησα με αυτό το ξενοδοχείο από την πρώτη μέρα λειτουργίας στις 23 Απριλίου 1990. Μεγάλωσα στο ξενοδοχείο. Πέρασα από όλες τις θέσεις του μπαρ, του εστιατορίου και του σνακ μπαρ. Έρχομαι στη δουλειά και βλέπω το ξενοδοχείο μας γεμάτο κόσμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εταιρεία Leonardo και δεν την αλλάζω. Ευχαριστώ πολύ τον εργοδότη του κ. Aloni Roni που ήταν δίπλα μου την ημέρα της βράβευσής μου, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μάνατζερ μου κα Έλενα Χριστοφορίδου και στους συνεργάτες μου».

Στη βράβευση, ήρθε από το Ισραήλ για να είναι παρών ο Roni Aloni διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fattal Hotels & Resorts. Παρούσα ήταν και η διευθύντρια του Leonardo Kolymbia Resort Έλενα Χριστοφορίδου.

 

Μιχάλης Κυζάλας, 27 χρόνια συντηρητής στο «Dionysos Hotel»

«Γενικά στα ξενοδοχεία δουλεύω πολλά περισσότερα χρόνια και τα τελευταία 27 στο Dionysos. Ο «συντηρητής» είναι δουλειά με πολλές ευθύνες και αυτή τη στιγμή μας λείπει η κατάρτιση των νέων για το επάγγελμα αυτό. Μας λείπουν επιστήμονες για τα τεχνικά τμήματα του ξενοδοχείου. Ας πούμε ο γιος μου σπουδάζει μηχανικός φυσικού αερίου και πετρελαίου και ίσως όταν έρθει η ώρα της δουλειάς να βρεθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στις σπουδές τού μαθαίνουν όλα όσα αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όλα τα σύγχρονα συστήματα της τεχνολογίας. Αυτού του είδους οι επιστήμονες μας λείπουν κι αν οι νέοι καθοδηγηθούν σωστά στην επιλογή του αντικειμένου των σπουδών τους, αν αντιληφθούν το πόσο σημαντικό θέμα είναι το ενεργειακό, τότε σίγουρα όχι μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα ωφεληθεί. Προς το παρόν, στους συνεργάτες μου λέω: Όπως λειτουργείτε στο σπίτι σας να λειτουργείτε και στο ξενοδοχείο. Δηλαδή, να μην τρέχει άσκοπα το νερό, ή όταν δεν βρισκόμαστε σε ένα χώρο να σβήνουμε τα φώτα. Αυτά είναι βασικές αρχές».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του Dionysos Hotel Αντώνης Διακάκης.

 

Θεόδωρος Λιγκώνης, 23 χρόνια νυχτοθυρωρός, στο «Savoy Hotel»

«Εγώ είμαι ο νυχτοθυρωρός και ο γιος μου ο υπεύθυνος της ρεσεψιόν το πρωί. Έτσι όταν τελειώσω τη βάρδιά μου παραδίδω το πρωί τα κλειδιά στο γιο μου. Και ο άλλος μου γιος εργάζεται στα ξενοδοχειακά. Δουλεύω 23 χρόνια νύχτα και είναι η δεύτερη απασχόλησή μου. Την ημέρα διδάσκω μαθηματικά. Αγαπώ αυτού του είδους τη δουλειά στο ξενοδοχείο και την κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση».

Παρών στη βράβευση, τηλεφωνικά, ήταν ο ξενοδόχος του Savoy Hotel Λευτέρης Βογιατζής.

 

Παρασκευή Παπαδημήτρη, 28 χρόνια σέρβις, στο «Belair Beach Hotel»

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Είναι πολύ τιμητικό για μένα και για τη δουλειά μου». Η Παρασκευή Παπαδημήτρη δεν θέλησε να πει τίποτε άλλο. Με το πρόσωπο όλο χαμόγελο έφυγε βιαστικά για να βρεθεί ξανά πίσω, στο πόστο της στο ξενοδοχείο.

Παρών στη βράβευσή της ήταν ο διευθυντής του Belair Beach Hotel Γιώργος Μωραϊτης.

 

Η επόμενη βράβευση ξενοδοχοϋπαλλήλων θα γίνει την Πέμπτη 18 Αυγούστου.