Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Έξι εκατομμύρια δύτες από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για καταδυτικό τουρισμό

Έξι εκατομμύρια δύτες σ’ όλον τον κόσμο επικεντρώνονται στον καταδυτικό τουρισμό, ενώ 25 εκατ. εστιάζουν στην εξερεύνηση του βυθού, με μάσκα και αναπνευστήρα, το λεγόμενο snorkeling.

Το όφελος από τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού ανήλθε σε 1,38 δισ. ευρώ το 2018.

Ο μέσος όρος των ανθρώπων που επικεντρώνεται στις καταδύσεις είναι (συνήθως) μεταξύ 33 – 55 χρονών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Ευρωπαϊκό έργο MeDryDive

Πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ (COSME Programme), με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός νέου διακρατικού θεματικού τουριστικού προϊόντος με θέμα την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά ως κύριο τουριστικό αξιοθέατο.

Η καινοτομία του MeDryDive έγκειται στην ενσωμάτωση εξατομικευμένων εφαρμογών της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (CCI) στο τουριστικό προϊόν.

Το ψηφιακό περιεχόμενο και οι εφαρμογές CCI που δημιουργήθηκαν εμπλουτίζουν την εμπειρία των τουριστών και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους για τις καταδύσεις και την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα MedryDive συνοδεύει και το «dry-dive», τις ψηφιακές εφαρμογές AR και VR, στόχος των οποίων είναι η δημιουργία και η προσφορά στο κοινό, εξατομικευμένων CCI εφαρμογών (dry apps, AR apps, serious games, videos) που εμπλουτίζουν την εμπειρία των τουριστών – δυτών και μη και τονώνουν το ενδιαφέρον τους για τις καταδύσεις και την υποβρύχια κληρονομιά της Μεσογείου και της Ευρώπης.

 

Πηγή: www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media