Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εξελίξεις στον τομέα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Η «Αφοί Μουσαμά ΑΞΕ», ιδιοκτήτρια τριών ξενοδοχείων στην Αττική (το Crowne Plaza στην οδό Μιχαλακοπούλου, το γειτονικό του Ηοliday Suites Arnis Street, δυναμικότητας 34 σουιτών, του οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε ανακαίνιση 1,2 εκατ. ευρώ και το Holiday Inn στην Αττική Οδό), εξετάζει την ένταξη τέταρτου ξενοδοχείου στην εταιρεία.

Επιπλέον, για τις 14 Ιουνίου ορίσθηκε ο νέος πλειστηριασμός του Αthens Ledra, το οποίο σε λίγες ημέρες συμπληρώνει ένα χρόνο από την ημέρα αναστολής της λειτουργίας του (31/05/2016).

H τιμή εκκίνησης στο νέο πλειστηριασμό θα πέσει πλέον στα 33 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 38.000.000 ευρώ που ήταν στον προηγούμενο και 48,7 εκατ. που ήταν στους πρώτους πλειστηριασμούς.

Η μείωση του αρχικού τιμήματος ενδέχεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών, καθώς οι προηγούμενες διαδικασίες πλειστηριασμού κηρύχθηκαν άγονες.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη μακροχρόνια ενοικίαση 9όροφου κτηρίου με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στο κέντρο της Αθήνας, από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνεται και ο όμιλος Λασκαρίδη, ιδιοκτήτης των γειτονικών «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George» στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr