Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ευτύχης Βασιλάκης: Οι επόμενοι 24 μήνες εξαιρετικά δημιουργικοί για την Aegean

 

Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, μίλησε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βασιλάκη:

 

1. «Οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι εξαιρετικά δημιουργικοί, σε ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων. Θα δημιουργήσουμε σταδιακά νέες υπηρεσίες, πριν – κατά τη διάρκεια – και μετά την πτήση, νέα lounges και περισσότερη καινοτομία. Παράλληλα, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα σε κόστος, με τα νέα αεροσκάφη θα μας επιτρέψει ενίσχυση της εξωστρέφειας και της χωρητικότητας του δικτύου. Ήδη πετάμε σε 155 προορισμούς, σε 44 χώρες, με 250 δρομολόγια, από οκτώ πλέον βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, το μεγαλύτερο δίκτυο που ανέπτυξε ποτέ ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Σίγουρα, με τη δύναμη του νέου στόλου θα μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο, αλλά και θα προσφέρουμε ακόμη περισσότερο στα δημόσια έσοδα και στην ανάπτυξη. Ίδιο όραμα και αξίες, αλλά σίγουρα μια νέα δυναμική».

RevitUp – Digital & Revenue Management

2. «Η Aegean, επενδύει πολλά και σε κεφάλαια – 500 εκατ. δολάρια το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια – και σε στόλο, αλλά και σε προσπάθεια για ποιότητα και μεγαλύτερη διαφοροποίηση. Ήδη, το 2020 κάνουμε ένα μεγάλο βήμα με τα καινούργια αεροσκάφη. Προσθέτουμε 1,5 εκατ. θέσεις, 1,15 εκατ. εξωτερικού και ξεκινάμε μια νέα βάση από την Κέρκυρα. Στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει σε περίπου 3 – 4 μήνες και το πρώτο νέο, μεγαλύτερο lounge με την ανανεωμένη εταιρική εικόνα».

3. «Η Αθήνα έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους City Break προορισμούς στην Ευρώπη. Σταδιακά αλλά αποτελεσματικά ανεβαίνουν και η ποιότητα και η διαφοροποίηση των προσφερόμενων επιλογών για καταλύματα, εστιατόρια, νέες εμπειρίες. Αμβλύνεται η εποχικότητα, με σημαντική επένδυση και της AEGEAN που κάθε χειμώνα πετά σε 4 έως 5 παραπάνω προορισμούς που παλιότερα είχαν μόνο εποχική σύνδεση. Στα 6 τελευταία χρόνια έχουμε προσθέσει 50 προορισμούς εξωτερικού, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την προσβασιμότητα. Δεν είναι μικρό πράγμα να πετάς σε 29 προορισμούς μόνο σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία ή σε επτά προορισμούς σε Ισπανία και Πορτογαλία».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βασιλάκη στο kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media