Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

To King George τη δεκαετία του ’70

H Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του κτηρίου στο οποίο λειτουργεί το 5άστερο ιστορικό ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος.

Το ακίνητο, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τετραγωνικά και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, οκτώ ορόφους και δώμα, ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια και σουίτες και είναι μισθωμένο στην εταιρεία «Λάμψα Α.Ε.», την ιδιοκτήτρια του γειτονικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 12.00.

Όπως αναφέρει η Eurobank, η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρούσα φάση δεν είναι δεσμευτική ούτε και για τον ενδιαφερόμενο, ούτε για την τράπεζα.

Από το 1936 το King George έχει φιλοξενήσει διασημότητες, μεγιστάνες και ηγέτες κρατών.

Το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν κλειστό για χρόνια και άνοιξε ξανά τις πύλες του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το King George χτίστηκε αρχικά ως παράρτημα του παλατιού, της σημερινής Βουλής δηλαδή. Αργότερα λειτούργησε για μικρό διάστημα ως πρωθυπουργική κατοικία. Στο σημείο όπου βρίσκεται τώρα το ξενοδοχείο, υπήρχε άλλοτε το αρχοντικό του πλούσιου ομογενούς Βασίλη Σκουλούδη, τραπεζίτη στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια διπλωμάτη και επιχειρηματία.

Στο πολυτελές μέγαρο έζησε 52 χρόνια και μετά το θάνατό του, το 1928, το κληρονόμησαν συγγενείς και το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο. Στη μορφή αυτή διατηρήθηκε ως το 1934 που κατεδαφίστηκε για να γίνει το ξενοδοχείο King George της οικογένειας Καλκάνη. Το 1958 προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι και 30 χρόνια μετά έκλεισε λόγω χρεών.

Πηγή: www.imerisia.gr

Φωτογραφίες: BHMAGAZINO

Σημείωση eTravel News:

Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση στο portal imerisia.gr (02/12/2012), «με βάση τη συμφωνία που έγινε με την ιδιοκτήτρια του κτηρίου Eurobank, η Λάμψα εκμισθώνει το ξενοδοχείο για 20 χρόνια και με δυνατότητα δύο παρατάσεων πέντε ετών, το ετήσιο μίσθωμα θα είναι 700.000 ευρώ με πρόβλεψη για ποσοστό επί του τζίρου, ενώ θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην εξαγορά του αν η τράπεζα προβεί στην πώλησή του».