Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ευρυδίκη Κουρνέτα: Παρουσίασε τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα παρέστη στην έναρξη του τριήμερου 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και παρουσίασε το έργο του Υπουργείου Τουρισμού για τη συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, που αποτελεί προτεραιότητα στην εθνική τουριστική πολιτική.

Αναφέρθηκε ειδικότερα:

Στην επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας μετά από επτά χρόνια, που σε λίγες ημέρες θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές.

Στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Στη Σχολή Ξεναγών, τις ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου και στα οκτώ Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού και στην ενίσχυσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία με στόχο την υψηλού επιπέδου κατάρτιση.

Στην ψηφιακή αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ψηφιακή εποχή του τουρισμού και το νέο ψηφιακό οικοσύστημα που ολοκληρώνεται άμεσα.

Στην επικείμενη έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης ανέργων, εποχιακά εργαζομένων και εμπειροτεχνών για την τριετία 2017 – 2019, σε συνέχεια της εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων.

Το Υπουργείο Τουρισμού, τόνισε, ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχει στο επίκεντρο την τουριστική εκπαίδευση και την αναβάθμιση της ποιότητας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.