Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κωνσταντινούπολη

 

«Το μέλλον της κρουαζιέρας της Θεσσαλονίκης περνάει από την Κωνσταντινούπολη. Παγκόσμιας εμβέλειας οίκοι κρουαζιέρας επανέρχονται στην Κωνσταντινούπολη και εάν είμαστε κοντά θα επανέλθουν και σε εμάς», ανέφερε ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, Στέφανος Χατζημανώλης.

Η Κωνσταντινούπολη, με δύο σημαντικά έργα υποδομών, το Galataport Project στην περιοχή του Καρακόι και του Τοπ Χανέ που ολοκληρώνεται εντός του 2020 και το νέο τέρμιναλ στο Γενικαπί που αναμένεται να «τρέξει» τους επόμενους μήνες, βάζει τις βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην κρουαζιέρα της Μεσογείου.

Το έργο εκτιμάται ότι θα προσελκύσει 7 εκατ. ξένους τουρίστες, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα της τάξεως των 5 δισ. δολαρίων όταν ολοκληρωθεί. Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέου λιμανιού για κρουαζιερόπλοια στην περιοχή του Γενικαπί, πρόκειται για ένα έργο του οποίου ο διαγωνισμός θα «τρέξει» μέσα στους επόμενους μήνες. Ήδη, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν οι μεγάλες εταιρείες Carnival Cruise και Royal Caribbean. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο εκτιμώνται περίπου 3 εκατ. τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη, που θα αφήνουν ετησίως στην πόλη περίπου 2 δισ. ευρώ.

Προκειμένου Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη να «έρθουν κοντά» στο συγκεκριμένο πεδίο, το ελληνοτουρκικό επιμελητήριο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να φέρει το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που εκπονεί το σχέδιο δημιουργίας νέου τέρμιναλ κρουαζιερόπλοιων, στο πλαίσιο του Galataport Project.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Μητάκη στο voria.gr.