Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Έτοιμο τέλος του 2025 το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

Μέχρι το τέλος του 2025 θα είναι έτοιμο το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), που θα κατασκευαστεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα έργα δημιουργίας του νέου μουσείου που θα κοστίσουν 77,5 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μουσείο θα δημιουργηθεί στη θέση του εμβληματικού βιομηχανικού κτηρίου στον Πειραιά, όπου βρισκόταν η μονάδα διαμετακόμισης και αποθήκευσης σιτηρών (τύπου Silo).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μάλιστα, η προμελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί καθώς έχει χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ τόσο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) όσο και το Συμβούλιο Μουσείων έχουν γνωμοδοτήσει θετικά.

Δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το έργο περιλαμβάνουν τη δημιουργία προδιαγραφών ενεργειακής απόδοσης και διοργάνωση μόνιμης έκθεσης με τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών.

Οι εγκαταστάσεις του μουσείου θα ξεπερνούν τα 13.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε εκθεσιακούς χώρους για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, σε χώρους για εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικές δράσεις (αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, πολυμέσα), εργαστήρια συντήρησης, χώρους παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες (υποδοχή, βεστιάριο, πωλητήριο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ιατρείο) και γραφεία διοίκησης.

 

Πηγή: www.liberal.gr (Black Box)

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media