Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Έτοιμο το 2023 το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα Χανίων

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το έργο του καταδυτικού πάρκου στον Αποκόρωνα Χανίων. Την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας για το καταδυτικό πάρκο στην περιοχή «Ομπρός Γιαλός» της δημοτικής κοινότητας Κεφαλά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης το Σάββατο 19 Μαρτίου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σταύρο Σταυρουλάκη και την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Μαρία Καστρινάκη, τονίστηκε ότι ξεπεράστηκε μία «πολυδαίδαλη» διαδικασία γραφειοκρατίας, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό σημείο της τελικής ευθείας.

Πρόκειται λοιπόν για την οριστική αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου Αποκόρωνα που χωροθετείται σε μια έκταση 60 στρεμμάτων.

«Μια πολύδαιδαλη προσπάθεια έφτασε στο τέλος. Χρειάστηκαν 46 εγκρίσεις και αποφάσεις οκτώ υπουργείων, δύο ΚΥΑ που έγιναν ΦΕΚ. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2014. Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν στην προσπάθεια αυτή. Είναι το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα και δίνει άλλη διάσταση στο τουριστικό προϊόν της χώρας, αφού αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού», είπε ο κ. Κουκιανάκης.

Στο βυθό του πάρκου θα ποντιστούν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα μεταλλικό και ένα ξύλινο, 25 και 42,5 μέτρων αντίστοιχα και σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ 37 τεχνητοί ύφαλοι και επτά σημάδια που θα βοηθούν τους δύτες στις τρεις καταδυτικές διαδρομές που θα δημιουργηθούν στον πυθμένα για αρχάριους, ημιαρχάριους και προχωρημένους δύτες.

Από πλευράς του, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου Σταύρος Σταυρουλάκης σημείωσε ότι:

«Η επιλογή έγινε πολύ προσεκτικά. Εξετάσαμε όλα τα πιθανά σημεία. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και μπορούσε να χωροθετηθεί, δεν υπήρχαν άλλου είδους δεσμεύσεις. Έχει χερσαίο χώρο για να επιβλέπεται και να λειτουργεί το πάρκο, να συνδέεται με δρόμο. Επίσης ο πυθμένας είναι σχετικά επίπεδος, χωρίς σπηλαιώματα και υψομετρικές διαφορές του βυθού. Ο βυθός έχει πετρώδη, αμμώδη και ποσειδωνίες, γεγονός που είναι θετικό και δεν υπάρχει μονοτονία για τον επισκέπτη. Μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα ήδη της πανίδας. Η λευκή άμμος του βυθού είναι σπάνια και επιτείνει τη φωτεινότητα και την ασφάλεια των δυτών. Συν τοις άλλοις τα νερά είναι διαυγή».

Να σημειωθεί ότι θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα για την προβολή του καταδυτικού πάρκου.

Τα έργα δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου στον Ομπρός Γιαλό Αποκορώνου είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.521.000 ευρώ και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

 

Πηγές: www.zarpanews.gr, www.cretalive.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media