Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η Εθνική Πανγαία ανοίγει δύο boutique ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο της η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ και στις επόμενες κινήσεις της περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο κτίριο που αποκτήθηκε νωρίτερα εντός του έτους, στη συμβολή των οδών Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης 7.

Στο εν λόγω ακίνητο, πρόκειται να λειτουργήσει μπουτίκ ξενοδοχείο, ενώ στο ισόγειό του θα διατηρηθεί χρήση εμπορικού καταστήματος. Πρόκειται για ακίνητο 2.525 τ.μ., το οποίο εξαγοράστηκε έναντι ποσού 5,7 εκατ. ευρώ και θα δαπανηθούν επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωσή του σε κτίριο μεικτής χρήσης.

Μπουτίκ ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει και στο ακίνητο που διαθέτει η Εθνική Πανγαία στην οδό Μητροπόλεως 23, πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια στεγαζόταν το ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες (φωτογραφία).

Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 4.300 τ.μ., όπου εκτός από το ξενοδοχείο, θα λειτουργήσει και εστιατόριο με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα. Το ακίνητο πωλήθηκε έναντι τιμήματος της τάξεως των 11 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr.

Σημείωση eTravel News

1. Η Εθνική Πανγαία εξαγόρασε το Μάιο το Lazart Hotel της Θεσσαλονίκης (πρώην Les Lazaristes), το οποίο διαχειρίζεται η Zeus International (Wyndham Grand Athens κ.ά.), ενώ τον Ιούνιο εξαγόρασε το κτήριο που λειτουργούσε πριν από χρόνια το ξενοδοχείο Holiday Inn στη Λευκωσία, που διαθέτει 140 δωμάτια και μετά από εργασίες ριζικής ανακατασκευής θα λειτουργήσει ως 5άστερο ξενοδοχείο επίσης από τη Zeus International.

Επιπλέον, το Δεκέμβριο του 2016 εξαγόρασε το κλειστό εδώ και πολλά χρόνια ξενοδοχείο Moreas στην Πάτρα, τον Ιούλιο του 2017 ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας franchise με την Marriott International και το ξενοδοχείο που θα ανοίξει στις αρχές του 2019, ύστερα από ριζική ανακατασκευή που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, θα λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα της Moxy Hotels (Moxy Patra).

2. Όσον αφορά το κτήριο της οδού Μητροπόλεως 23 που φιλοξενούσε το Ινστιτούτο Θερβάντες, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατo δημοσίευμα στο portal newmoney.gr, νοικιάστηκε στην εταιρεία ERGON, από το χώρο της εστίασης και θα φιλοξενήσει τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού γαστρονομικού concept με ελληνική κουζίνα και delicatessen που θα στοχεύει και στην προσέλκυση των ξένων επισκεπτών της πόλης.

Σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα στο site startupper.gr (δείτε ΕΔΩ), το πρώτο foodie ξενοδοχείο, σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύει να ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας η ERGON. Στο νέο foodie hotel, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται «ERGON HOUSE», κυρίαρχο ρόλο θα έχει η λιανική, καθώς οι επισκέπτες – πελάτες θα μπορούν να προμηθευτούν κρέας, ψάρια, προϊόντα μαναβικής, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να γευματίσουν ή να απολαύσουν τον καφέ τους.

To νέο ξενοδοχείο, που στόχος είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2019, θα διαθέτει 40 δωμάτια σε τέσσερις ορόφους, σε κάθε όροφο θα λειτουργεί κουζίνα για να μπορούν οι πελάτες να προετοιμάσουν τα γεύματα τους, ενώ θα λειτουργεί και roof garden.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κομμάτι της διαμονής γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα του boutique ξενοδοχείου The Modernist της Θεσσαλονίκης.