Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Εταιρείες «νέων τεχνολογιών» ζητούν από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ να μεσολαβήσει για την ένταξη τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννη Ρέτσο, απέστειλαν επτά μέλη του Συνδέσμου, αναφορικά με τη βιωσιμότητα τους, καθώς η διακοπή της λειτουργίας των ξενοδοχείων τους αφήνει με ελάχιστο έως και μηδενικό τζίρο.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις digital marketing, επικοινωνίας, πληροφορικής και γενικότερα «νέων τεχνολογιών», οι οποίες εξειδικεύονται αποκλειστικά στον τουρισμό, χωρίς όμως να έχουν χαρακτηριστικό ΚΑΔ, καθώς υπάγονται στην κατηγορία «Εταιρείες Τουριστικών Συμφερόντων», ενώ η δραστηριότητα τους αφορά παροχή υπηρεσιών σε ποσοστό μέχρι και 100% προς τουριστικές επιχειρήσεις (κυρίως ξενοδοχεία).

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ενδεικτικά παραδείγματα εταιρειών όπως Nelios, Panadvert, Eyewide, Zoottle, Nea Mesa, Destsetters, Clio Muse, οι ιδιοκτήτες των οποίων υπογράφουν την επιστολή, όπου ενώ το πελατολόγιο και ο τζίρος τους προέρχεται σχεδόν ολόκληρος από ξενοδοχεία, εντούτοις δεν υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Πολλά ξενοδοχεία, ενώ το μέτρο (διακοπή λειτουργίας) είναι μέχρι τις 30 Απριλίου, εντούτοις ζήτησαν τη διακοπή της συνεργασίας ή τη μείωση των αμοιβών με εταιρείες όπως οι παραπάνω, κάποιες μέχρι και τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα η μείωση του τζίρου τους να ανέρχεται σε πάνω από 80%.

Επομένως, είναι οι εταιρείες που υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα μετά από τις αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ καλείται να ενημερώσει την κυβέρνηση προκειμένου να προστατέψει τη βιωσιμότητα των εν λόγω εταιρειών, οι οποίες αποτελούν άμεσο συνεργάτη και αναπόσπαστο «κομμάτι» του κλάδου, καθώς έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη μετάβαση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στη νέα εποχή.

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (14:35)
Από το ΣΕΤΕ ενημέρωσαν τα παραπάνω μέλη ότι έχουν στείλει την επιστολή στην κυβέρνηση, την οποία ακόμη δεν έχουμε στα χέρια μας…

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post