Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Το εστιατόριο CHES του ομίλου Calilo απέσπασε Χρυσό Σκούφο

Ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2024 αναγνωρίστηκε το fine dining εστιατόριο CHES, στο πλαίσιο του θεσμού των Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι».

Το εστιατόριο με τον ελληνικό, fine dining χαρακτήρα, που ανήκει στον Όμιλο Calilo, βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία στο νησί της Ίου, πάνω στη μαγική παραλία του Παπά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε έναν κομψό και ατμοσφαιρικό χώρο με θέα τη θάλασσα, το CHES προσφέρει στους επισκέπτες  high-end comfort food με γεύση και άρωμα από το σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Η διάκριση έρχεται ως επιβράβευση της γαστρονομικής δημιουργικότητας του πολυβραβευμένου σεφ, Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που επιμελείται το μενού.

Εμπνευσμένος από το βασικό κορμό του γαστρονομικού πολιτισμού των Κυκλάδων – την ελιά, το στάρι και το κρασί – ο δημοφιλής chef έχει σχεδιάσει με μαεστρία ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Αιγαίο, με πιάτα εμπνευσμένα από 12 ελληνικά νησιά.

Κάθε μπουκιά ταξιδεύει από τη Μύκονο έως τη Σαντορίνη, με αυθεντικές πρώτες ύλες από κάθε νησί και σύγχρονη προσέγγιση στην εκτέλεση, αλλά και στην παρουσίαση των πιάτων.

Όπως δήλωσε η Έρικα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Εμπορικών Σχέσεων του Ομίλου Calilo:

«Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του εστιατορίου CHES και του Ομίλου Calilo για τις διαρκείς προσπάθειες ανάδειξης της τοπικής αυθεντικότητας. Στο μενού έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και συνταγών τόσο της Ίου όσο και των Κυκλάδων γενικότερα, προσφέροντας τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια high-end γαστρονομική πρόταση. Η διάκριση στα Γαστρονομικά Βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» δένει απόλυτα με την επιθυμία του Ομίλου Calilo να δημιουργήσει μια εθνική γαστρονομική ταυτότητα που όχι μόνο θα αναδείξει τη μεσογειακή διατροφή, αλλά θα ενισχύσει το κομμάτι γαστρονομικού τουρισμού των Κυκλάδων».

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Calilo

Ο Όμιλος Calilo είναι ένας ελληνικός όμιλος ξενοδοχειακών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εστίασης, ο οποίος δραστηριοποιείται στο νησί της Ίου από το 2012.

Υλοποιώντας τρεις μεγάλες επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος ακολουθεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο συνδυάζει την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με την ήπια τουριστική δραστηριότητα.

Με βασική δέσμευσή του να μην οικοδομήσει περισσότερο από το 1% των εκτάσεων ιδιοκτησίας του, ο Όμιλος συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του.

Με όραμα την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στη χώρα και την ανάδειξη της Ίου σε κορυφαίο, ποιοτικό και βιώσιμο ταξιδιωτικό προορισμό, η δραστηριοποίηση του Ομίλου στο νησί είναι συνυφασμένη με την αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο της φιλοξενίας που δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στη συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη της Ίου.