Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΕΣΠΑ: Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης 350 εκατ. σε τουριστικές επιχειρήσεις

 

Περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις «διεκδίκησαν» το ποσό των 776 εκατ. ευρώ που διατίθεται μέσω πέντε δράσεων – χρηματοδοτικών προγραμμάτων που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα Ανταγωνιστικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ.

Στόχος των δράσεων που προκηρύχθηκαν από το Μάιο έως και το τέλος Ιουνίου του 2021, είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων σε συγκεκριμένους τομείς, για να ανταπεξέλθουν στις επιπτώσεις της πανδημίας covid – 19.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης, του τουρισμού, των γυμναστηρίων και των παιδοτόπων, των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος και των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, υποβλήθηκαν συνολικά 70.601 αιτήσεις, εκ των οποίων με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (12/11/2021) έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση οι 47.995.

Σε αυτές τις αιτήσεις, το συνολικό ποσό που αναλογεί με βάση το ύψος του αιτούμενου προϋπολογισμού ανά επιχείρηση, ανέρχεται στα 430.581.645 ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τουρισμός

Το πρόγραμμα «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Επανεκκίνηση Τουρισμού» συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ στόχευε στη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας για το 2021.

Η στήριξη των επιχειρήσεων πραγματοποιείται με ενίσχυση της ρευστότητάς τους, μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.

Από το συνολικό προϋπολογισμό των 350 εκατ. ευρώ, τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν μικρομεσαίες και τα 50 εκατ. ευρώ μεγάλες επιχειρήσεις.

Για τη συγκεκριμένη δράση, υποβλήθηκαν συνολικά 6.888 αιτήσεις χρηματοδότησης και έως αυτή τη στιγμή, έχουν εγκριθεί 3.354 αιτήσεις με την αιτούμενη δημόσια δαπάνη, να ανέρχεται στα 139.006.400 ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media