Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Έρχονται στην Ελλάδα κρουαζιερόπλοια που αποσύρονται λόγω κορονοϊού από την Άπω Ανατολή;

 

Κολοσσοί της παγκόσμιας κρουαζιέρας ακυρώνουν δρομολόγια και αποσύρουν πλοία που δραστηριοποιούνταν στην Κίνα και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Άπω Ανατολής.

Μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που δεν ξεκίνησαν καν τις κρουαζιέρες κρατώντας σε απραξία τα κρουαζιερόπλοια τους. Πρόκειται για δύο πλοία της Costa, ένα της MSC και ένα της Royal Caribbean.

«Είναι μεγάλα πλοία που έχουν ημερήσιο κόστος 250.000 δολάρια. Ποσό τεράστιο. Αν συνεχιστεί η κατάσταση με τον κορονοϊό προβλέπω ότι 2 – 3 από αυτά τα πλοία θα έρθουν στην Ελλάδα. Η ζημιά για τις εταιρείες από την απραξία είναι μεγάλη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Όπως τόνισε η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί, αλλά σε περιορισμένο βαθμό γιατί οι προγραμματισμοί δρομολογίων για το 2020 έχουν γίνει πριν 1 – 2 χρόνια, οπότε υπάρχει πρόβλημα στις ημερομηνίες προσέγγισης λιμανιών για νεοεισερχόμενα κρουαζιερόπλοια.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ωστόσο η αρχή έγινε ήδη: η Norwegian Cruise Line αποφάσισε να μη δρομολογήσει το Norwegian Spirit στη νοτιοανατολική Ασία όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στην Ελλάδα. Έτσι, θα έχει το λιμάνι του Πειραιά ως home port δηλαδή από εκεί θα ξεκινούν και θα τελειώνουν οι κρουαζιέρες του πλοίου.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Μηνά Τσαμόπουλου στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media