Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Έρχεται «χρυσή» δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης

 

«Χρυσή» δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης προβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Με την τουριστική βιομηχανία του νησιού να κρατάει και να υπερβαίνει δυνάμεις ακόμη και φέτος, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, οι τουριστικοί φορείς προσβλέπουν στη μεγάλη ώθηση, που εκτιμάται ότι θα αποκτήσει η τουριστική κίνηση με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι τιου Ηρακλείου.

Τις δυνατότητες και τις αντοχές της η Κρήτη της έδειξε από φέτος. Το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές μέρες που οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έσπαγαν τα ρεκόρ του 2019.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σήμερα, στα μέσα Οκτωβρίου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Χαλκιαδάκης, καθημερινά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφει 8.000 – 9.000 αφίξεις τουριστών κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

Ακόμη και οι αφίξεις από τη Βρετανία παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με το καλοκαίρι που, λόγω των μέτρων, καταγράφηκε σημαντική μείωση στις αφίξεις των Βρετανών τουριστών.

Ο σεισμός δεν φάνηκε να επηρεάζει το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη, καθώς οι ακυρώσεις ήταν αμελητέες.

Πολύ καλές για την εποχή είναι και οι πληρότητες των μεγάλων ξενοδοχείων που παραμένουν ανοικτά.

Η σεζόν φέτος αναμένεται να φτάσει ως τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και θα παραμείνουν ανοικτά ορισμένα από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Εφόσον δε, όπως σημειώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τότε η ερχόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, θα διαμορφωθεί με πολύ καλύτερους όρους από τους φετινούς.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media