Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό/τουρισμό χωρίς τα 50 ένσημα θα πάρουν δύο μήνες επίδομα ανεργίας

 

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ανακοινώθηκε ότι:

1. Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του 2021 για δύο μήνες.

2. Εργαζόμενοι στον επισιτισμό/τουρισμό που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο μήνες επίδομα ανεργίας, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΤΤ

 

Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας πιστή στα όσα έχει πει και όσα έχει κάνει ως τώρα συνεχίζει να πιέζει το αρμόδιο υπουργείο εργασίας και φέρνει αποτελέσματα πάντα υπέρ των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εχθές 25/1/2021 με την Γ.Γ. του υπουργείου εργασίας κ. Στρατινάκη, όπου μετά τις πιέσεις μας η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τροπολογία που θα καθορίζει τα εξής:

– Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ’21 για δύο (2) μήνες ανεξάρτητα αν πήραν μια παράταση μέσα στο 2020, αντίστοιχα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξει το Φεβρουάριο του ’21.

– Για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο, παρατείνεται για δύο (2) μήνες ακόμη δηλ. Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

– Όσοι συνάδελφοι είτε από τον επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο (2) μήνες επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

– Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε ανατολή σύμβασης.

Τέλος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη εμφάνιση των ενσήμων από μονομερής αναστολές συμβάσεων, δεσμεύτηκε το υπουργείο πως τις επόμενες μέρες θα λυθεί και θα εμφανιστούν τα ένσημα κανονικά.

Θα επαναλάβουμε αυτό που λέμε από την αρχή της κρίσης…

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post