Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Έργα αναβάθμισης 18 εκατ. στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου

Παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου του Πηλίου, στοχεύοντας στην παράταση της λειτουργίας του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι δύο από τους τρεις αναβατήρες θα αντικατασταθούν με νέους τετραθέσιους, ενώ θα γίνουν καινούργιοι σταθμοί επιβίβασης – αποβίβασης, εγκατάσταση νέου συρόμενου αναβατήρα αρχαρίων (baby lift) και θα δημιουργηθούν καινούργιοι χώροι αποθήκευσης φορείων, ηλεκτρικοί σταθμοί τροφοδοσίας, χώροι ιατρείου και πλήρη συστήματα ελέγχου εισιτηρίων.

Επιπλέον, στην κορυφή του προβλέπεται η λειτουργία καλαίσθητης καφετέριας με πανοραμική θέα προς το Αιγαίο, ολόκληρη τη Χαλκιδική, ακόμη και προς το δυτικό τμήμα της Λήμνου και προς τον Παγασητικό.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου θα δίνει δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό με ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως αγώνων τοξοβολίας και ποδηλασίας, ενώ με τις παράλληλες παρεμβάσεις, όπως την αξιοποίηση των μονοπατιών, θα αναδειχθούν διαδρομές για περιπατητές.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει παράδοση σε πλήρη λειτουργία το Νοέμβριο του 2022, χρόνος όμως που ίσως παραταθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διαγωνισμός για την υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ Βόλου το 1967, οπότε λειτούργησε και ο πρώτος εναέριος αναβατήρας.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.170 μ. – 1.471 μ., διαθέτει συνολικά οκτώ πίστες και πέντε αναβατήρες, τρεις χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις – πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski και snowboard, ιατρείο, ενώ λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά τριών χρόνων και άνω, από έμπειρους δασκάλους.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media